Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde Türkiye ile Hollanda arasında oynanacak olan kritik mücadeleyi izlemek üzere Almanya'ya gitmeye hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-Hollanda maçını izleyecek-2-1

"Maça Gitme Kararımızı Verdik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli futbolcu Merih Demiral'ın Avusturya maçında yaptığı bozkurt işareti hakkında kendisine yöneltilen soruya UEFA'ya tepki göstererek yanıt verdi. Erdoğan, "Kimse Almanların formalarında kartal var diye bir şey demiyor. Fransızların formasında horoz var, kimse buna itiraz etmiyor. Merih, heyecanını bu şekilde gösterdi. Dışişleri Bakanlığımız gerekli adımları atıyor. İnşallah cumartesi günü sahadan galibiyetle ayrılarak bir üst tura çıkalım. Fevkalade bir durum olmazsa, maça gitme kararımızı verdik," dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-Hollanda maçını izleyecek-2

Merih Demiral oynuyor mu? Merih Demiral ne ceza aldı? Merih Demiral oynuyor mu? Merih Demiral ne ceza aldı?

Maç Detayları

Türkiye ile Hollanda arasındaki çeyrek final maçı, yarın Almanya'nın başkenti Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda TSİ 22.00'de oynanacak.

Adana Demirspor, Kasımpaşa hazırlıklarını tamamladı Adana Demirspor, Kasımpaşa hazırlıklarını tamamladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-Hollanda maçını izleyecek-1

Türkiye-Hollanda maçı nerede oynanacak? Türkiye-Hollanda maçı nerede oynanacak?

Merih Demiral'a 2 Maç Ceza

UEFA Disiplin Kurulu, EURO 2024'ün son 16 turunda oynanan Avusturya maçındaki bozkurt hareketi nedeniyle Merih Demiral'a 2 maç ceza verdi. Türkiye Futbol Federasyonu, bu karara itiraz edecek. Ancak karar değişmezse, Merih Demiral çeyrek finaldeki Hollanda ve milli takımın tur atlaması durumunda yarı final maçlarında oynayamayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-Hollanda maçını izleyecek-3

Scholz'dan Memnuniyet Mesajı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye-Hollanda maçını izlemek için Almanya'ya gelecek olmasından memnuniyet duyduğunu belirtti. Scholz, Erdoğan ile sürekli diyalog halinde olduklarını ve uluslararası toplantılarda sık sık görüştüklerini, ayrıca telefonla da iletişim kurduklarını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi