Dışişleri Bakanlığı personel alımı yapacak! Aranan şartlar nedir? Dışişleri Bakanlığı personel alımı yapacak! Aranan şartlar nedir?

DGS Detayları

DGS, eğitimlerini lisans fakültelerinde sürdürmek isteyen adaylar için önemli bir adım. Bu yılki sınav, Türkiye genelinde 81 ilde ve Lefkoşa'da yapıldı. Sınav için 903 bina ve 13.510 salon kullanıldı, ayrıca sınavın güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi için emniyet görevlileri de dahil olmak üzere toplam 43.299 kişi görev aldı.

300 binden fazla adayın başvurduğu DGS'de, katılımcılara sayısal ve sözel testlerden oluşan 100 soru soruldu ve 135 dakika süre verildi.

DGS Sonuçları Ne Zaman ve Nerede Açıklanacak?

DGS sonuçları, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden adayların erişimine sunulacak. Sonuçlara T.C. kimlik numarası ve şifre ile ulaşılabilecek. ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre, DGS sonuçları 14 Ağustos tarihinde duyurulacak.

Adaylar, sınav sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemini kullanabilirler. Sonuçlar açıklandığında, adaylar T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak sonuçlarına erişebilecekler.

Editör: Haber Merkezi