Kara para aklama suçlamasıyla yargılanan Polat, mahkeme tarafından tahliye edilerek tutuksuz yargılanacak. Marmara Ceza İnfaz Kurumu'ndan bugün çıkması beklenen Polat için, 40 yıl hapis cezası istemiyle yargı süreci devam edecek.

Dilan Polat tahliye kararı...

Dilan Polat'ın tahliye kararı, sosyal medya üzerinden geniş yankı uyandırdı. Polat'ın kayınvalidesi Şükran Polat, tahliye haberini sosyal medya hesabında "Şükürler olsun" ifadeleriyle duyurdu.

Hülya Avşar’dan Merve taşkına kızlık sorusu Hülya Avşar’dan Merve taşkına kızlık sorusu

Sosyal Medya Fenomeni Dilan Polat Icin Tahliye 17734614 2573 M

Dilan Polat neden tutuklandı?

1 Kasım 2023 tarihinde İstanbul merkezli olarak gerçekleştirilen ve 6 ilde eş zamanlı operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Soruşturma sürecinde, Polat çiftinin yer aldığı şüpheliler hakkında MASAK tarafından hazırlanan ön inceleme raporunda, tasfiye halindeki üç firmadan aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura kesilerek 200 milyon lira para girişi sağlandığı belirlenmişti.

Raporda, paranın aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiği ve son olarak Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplandığı, burada gayrimenkul ve araç alımları yapıldığı tespit edilmişti. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu bilgilerin ışığında 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyerek, şüphelilerin kimliklerini belirlemişti.

Soruşturma kapsamında Dilan ve Engin Polat'a ait bir medikal şirketin, Ankara'daki başka bir firmaya isim hakkını verdiği ve bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın kişisel hesaplara aktarılmaya çalışıldığı tespit edilmişti. 16 şüpheli tutuklanmış ve 27 şirkete kayyum atanmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi