Rus enerji şirketi Gazprom’un temsilcisi Sergey Kupriyanov, Suca şehrindeki doğal gaz ölçüm istasyonunda yaptığı açıklamalarda, doğal gaz piyasasında önemli artışların yaşanacağını belirtti. Peki, doğal gaza ne kadar zam gelecek? Doğal gaza yeni zam gelecek mi? 

Doğalgaz3

Kupriyanov, 9 Ağustos tarihinde doğal gaz spot fiyatlarının zirveye çıktığını vurgulayarak, "Suca’daki gelişmeler, doğal gaz ve LNG fiyatlarında büyük bir artışa yol açtı" dedi. Ukrayna ordusuyla yaşanan çatışmaların bu durumu etkilediğini ifade eden Kupriyanov, yaz mevsiminde meydana gelen bu fiyat artışlarının kimlerin çıkar sağladığı sorusunu gündeme getirdi.

Dogalgaz T K R2 Cover

Norveç’in doğal gaz tesislerinde planlanan bakım çalışmalarının da fiyat artışlarında önemli bir rol oynadığını belirten Kupriyanov, "Analistlere göre, bu bakım çalışmalarında geçen yıl yaşanan gecikmelerin tekrar edebileceği öngörülüyor" dedi. Peki, bu durum doğal gaz fiyatlarının yükseliş eğilimini sürdürecek mi? Uzmanlar, fiyatların artış göstermeye devam edeceğini öngörüyor.

Doğalgaz2

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan KPSS’siz Memur Alımı: Başvurularda Son Günler! Milli Eğitim Bakanlığı’ndan KPSS’siz Memur Alımı: Başvurularda Son Günler!

Türkiye, Rusya’dan yılda 21 milyar 340 milyon metreküp doğal gaz ithal ediyor. Bu nedenle, gaz fiyatlarındaki artış Türkiye’yi doğrudan etkiliyor. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Ağustos ayı itibarıyla konutlarda kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında %38, elektrik üretimi dışındaki doğal gaz kullanımında ise %33,1 artış gerçekleştirdiğini açıkladı.

Editör: Evrim Tuna Şahin