Dünya Temizlik Günü vesilesiyle, kuraklık sorunuyla karşı karşıya kalan Burdur Gölü çevresinde gönüllüler bir araya gelerek çöp toplama etkinliği düzenledi. Let's Do It! Türkiye öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliğe, Yeşilay ve TEMA Vakfı üyeleri, Burdur Belediyesi ve Burdur Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, çocuklar ve çeşitli gönüllüler katıldı.

Dünya Temizlik Gününde Burdur Gölü'nde Çöp Toplama Etkinliği

Burdur Gölü Halk Plajı'nda bir araya gelen gönüllüler, göldeki kuraklık nedeniyle çekilen alanlarda cam şişe, izmarit ve plastik atıklar gibi atıkları topladı. Toplamda 40 torba çöp toplandığı bildirildi.

Dünya Temizlik Gününde Burdur Gölü'nde Çöp Toplama Etkinliği-1

"Gölümüz Yavaş Yavaş Kuruyor"

TEMA Vakfı gönüllüsü Sebahat Gümüş, gölün geçmişteki canlılığını hatırlatarak, "Göle daha önce küçüklüğümüzde gelirdik. Şimdi yavaş yavaş kurumaya başladı. Barajların göle su akıtmaması ve yağmurun az yağması nedeniyle bu durum bizi çok üzüyor," ifadelerini kullandı. Gümüş, Burdur'daki diğer göllerin de kuruduğunu belirterek, vatandaşların bilinçli davranmaları gerektiğini vurguladı.

Dünya Temizlik Gününde Burdur Gölü'nde Çöp Toplama Etkinliği

Çocuklardan Çevre Mesajı

Etkinliğe katılan 10 yaşındaki Eymen Zeybek, "Burdur Gölü'nü kirletmeyin" mesajını vererek, doğaya atılan çöpleri geri dönüşüm konteynerlerine atılması gerektiğini dile getirdi. Zeybek, "Çöpler doğaya atmak yerine çöp veya geri dönüşüm konteynerlerine atılmalı," dedi.

Cep Telefonları Uzaktan Patlatılabilir mi? Siber Güvenlik Uzmanları Uyarılarda Bulundu Cep Telefonları Uzaktan Patlatılabilir mi? Siber Güvenlik Uzmanları Uyarılarda Bulundu

A W292302 06

Etkinlik ve Bilinçlenme Önemli

Let's Do It! Türkiye Burdur İl Temsilcisi Mustafa Beydilli, etkinlik hakkında bilgi vererek, "Bu etkinlik sadece Burdur'da değil, ulusal ve uluslararası çapta 91 ülkede düzenleniyor. Burdur Gölü çevresini temizlemek için toplandık ve yaklaşık 40 çöp poşeti dolusu atık topladık," şeklinde konuştu. Beydilli, insanların doğal ve kültürel mirası koruma bilincinin artırılması gerektiğini vurguladı.

Bucak'ta Parkinson tedavisiyle hastaların yüzü gülmeye başladı Bucak'ta Parkinson tedavisiyle hastaların yüzü gülmeye başladı

Bucak'ta Park Halindeki Araçta Yangın Çıktı Bucak'ta Park Halindeki Araçta Yangın Çıktı

Dünya Temizlik Gününde Burdur Gölü'nde Çöp Toplama Etkinliği

Etkinlik sonunda toplanan çöpler geri dönüşüm kamyonuna yüklenirken, bir yamaç paraşütü sporcusu Burdur Gölü kenarına paraşütle iniş yaparak etkinliğe dikkat çekti.

Bucak Turbo Yolunda Kamyonet Dereye Uçtu Bucak Turbo Yolunda Kamyonet Dereye Uçtu

Kaynak: IHA