2025 Yılı Memur Zamları Ne Kadar Olacak? 2025 Yılı Memur Zamları Ne Kadar Olacak?

Resmi olarak 200 gram ekmeğin 10 TL olması gerekirken, bazı fırınlarda bu ekmek 12,5 TL'ye satılmaya başlandı. Fırıncılar, “Biz 250 gram ekmek üretiyoruz, bu yüzden fiyat farkı oluştu” diyerek durumu savunuyor.

Ekmek Firini Is Plani

Fırıncılar Neden Zam Yapıyor?

Fırıncılar, maliyet artışlarını gerekçe göstererek ekmek fiyatlarını yükseltmek zorunda kaldıklarını belirtiyor. Un fiyatlarının 600-650 TL’den 750-800 TL’ye çıkması, elektrik ve kira gibi giderlerin artmasıyla birleşince, birçok fırıncı 200 gramlık ekmeği 12,5 TL’ye satmaya başladı. Bazı fırınlar ise 15 TL gibi yüksek fiyatlarla ekmek sunuyor.

1578030079736 Hjkhjkh

Fırıncılar, “Yıllardır zam yapmamak için çabalıyoruz. Ancak artan maliyetlerle başa çıkmakta zorlanıyoruz. Önümüzdeki aylarda un fiyatlarının daha da artması bekleniyor. 2025’te 20 TL’yi görebiliriz” ifadelerini kullanıyor.

Ekmekzam 1668500861

Tüketicilerden Yüksek Fiyata Tepki!

Tüketiciler, ekmek fiyatlarının semtler arasında farklılık göstermesinden şikayet ediyor. “Bir yerde 10 TL, başka bir yerde 15 TL. Ekmeğin standart bir fiyatı olmalı. Resmi kurumlar bu konuda bir düzenleme yapmalı” diyorlar. Tüketici dernekleri ise fırıncıların “gramaj artırdık” diyerek fiyat artışı yapmalarını eleştiriyor ve bakanlığın denetimlerinin artırılması gerektiğini vurguluyor.

Ekmek Cesitleri

Bakanlık’tan Denetim Müjdesi!

Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat uygulamalarına karşı denetimlerin sürdüğünü ve gerekli cezaların uygulanacağını belirtti. “Ekmek fiyat tarifesini aşan uygulamalar tespit edildiğinde, iş yerlerine 100 bin TL’den 1 milyon TL’ye kadar para cezası uygulanmaktadır. Amacımız vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamasını sağlamaktır” şeklinde bir açıklama yapıldı.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n TiklayinizAna Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Nurgül Akçay