En düşük emekli maaşı, uzun süredir beklenen zamla birlikte 12 bin 500 TL'ye yükseltildi. Peki, bu zammın detayları neler ve fark ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte merak edilen tüm soruların cevapları...

Emekli maaş farkları ne zaman yatacak? Tarih verildi

Emekli aylığı ne kadar olacak?

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenleme, emekli aylıklarında önemli bir artış öngörüyor. ‘Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ kapsamında, en düşük emekli aylığı 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkarıldı. 

Emekli maaş farkları ne zaman yatacak? Tarih verildi

Emekli aylıkları ne zaman ödenecek?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamada, yeni düzenleme çerçevesinde fark aylık ödemelerinin 7 Ağustos 2024 tarihinde hesaplara aktarılacağı duyuruldu. Bu tarihten itibaren emekliler, hesaplarına yatırılan artış yansıyacak.

Emekli maaş farkları ne zaman yatacak? Tarih verildi

1999 öncesi sigortalılara düzenleme var mı?

Yeni düzenleme, 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olan vatandaşları da kapsıyor. Bu vatandaşlar, emekli veya yaşlılık maaşı aldıktan sonra aynı iş yerinde çalışmaya devam etmeleri durumunda devletin işverenlere sağladığı 5 puanlık sosyal güvenlik destek priminin kesilmesini öngörüyor.

Yemek kartı olanlar dikkat! Danıştay kararını verdi Yemek kartı olanlar dikkat! Danıştay kararını verdi

Emekli maaş farkları ne zaman yatacak? Tarih verildi

SGK'dan emekli aylığı açıklaması...

SGK'nın duyurusunda şu ifadelere yer verildi: “2024 Temmuz ödeme dönemi itibariyle en düşük emekli aylığı 12 bin 500 TL’ye yükseltildi. Fark aylık ödemelerinizi 7 Ağustos 2024 tarihinde hesabınızdan çekebilirsiniz.”

Editör: Evrim Tuna Şahin