Emekli Maaşında Önemli Gelişme: 14 Bin TL'lik Kayıp İçin Çözüm Yolda

Hükümet, 2025 yılında emekli olacakların maaşlarında 14 bin liraya kadar kayıp yaşanabileceği iddiaları üzerine harekete geçti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu konuda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte çalışmalar yürütüldüğünü açıkladı.

Hup W2 O R L Pk2 Cgjr Ub L Pq A

Mevzuatta Düzenleme Üzerinde Çalışmalar Sürüyor

Dükkan kiraları esnafı bitiriyor! 4 yılda yüzde 300’lük artış Dükkan kiraları esnafı bitiriyor! 4 yılda yüzde 300’lük artış

2025’te emeklilik hakkı kazanacak bireylerin, dilekçelerini 2027 yılında vermeleri durumunda maaşlarının, en yüksek katsayı dönemine göre hesaplanması formülü üzerinde duruluyor. Bu değişiklik için kanunda bir değişikliğe gitmeden mevcut mevzuatta düzenleme yapılabileceği düşünülüyor.

Ekran Goruntusu 2024 07 09 1726650351

AK Parti kurmayları, "İnsanlar emekli olmak istediklerinde hak kaybı yaşamak istemiyor. Onlara ‘Sen emekli olma, haklarını koruyacağız’ diyeceğiz" şeklinde açıklamalarda bulundu. Ancak, durumu etkileyen faktörler üzerinde incelemeler yapılmakta. Eğer hak kaybının geniş bir kitleyi etkilemediği belirlenirse, yasal bir düzenleme yerine yönetmelik değişikliği ile çözüme gidilebileceği ifade ediliyor.

66Ced5Ed601C04688Fb9Ecbe

Emeklilerin Kayıp Riskine Dikkat Çekiliyor

Haberglobal kaynaklı bilgilere göre, yeni yıldan sonra emekli olacak bireylerin maaşlarında 100 TL ile 14 bin TL arasında kayıp yaşanabileceği vurgulanıyor. En yüksek katsayı dönemine göre maaşların hesaplanması formülü, bu kaybın önüne geçmek için en güçlü seçenek olarak değerlendiriliyor.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n TiklayinizAna Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Nurgül Akçay