Milyonlarca emekliyi ilgilendiren emekli maaşlarında son gelişmeler merakla takip ediliyor. Temmuz ayı zamları ile birlikte enflasyon farkı da emeklilerin maaşlarına yansıdı.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

En düşük emekli maaşı için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti ve ilgili bakanlıklar tarafından yapılan toplantılarda 11 bin 500 TL, 12 bin TL ve 12 bin 500 TL olmak üzere üç farklı rakam üzerinde duruluyor.

Zam Ne Zaman Yatacak?

İktidar, zam düzenlemesinin temmuz maaşlarına yetiştirilmesini hedefliyor. Bunun için ilk formül, Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi'ne bir önerge halinde eklenmesi planlanıyor. Bu şekilde zam düzenlemesinin bu hafta içinde TBMM'de yasalaşması ve emeklilere gelecek haftadan itibaren başlayacak maaş ödemelerinin zamlı olarak yapılması mümkün olacak.

Zam Yetişmezse:

Zam düzenlemesinin temmuz maaşına yetiştirilemeyeceğinin anlaşılması halinde, temmuz maaşlarına yetişmeyen zam iki aylık farkla birlikte bir sonraki ay ödenebilecek.

Seyyanen Zam Olacak mı?

Toplantılarda tüm emeklilere iki bin TL'lik seyyanen zam yapılıp yapılmayacağı da görüşülüyor. Ancak bütçeye getireceği yük nedeniyle uygulanma ihtimalinin zayıf olduğu bildiriliyor.

Vatandaş krediye mecbur kaldı: Takibe düşenlerin sayısı artıyor! Vatandaş krediye mecbur kaldı: Takibe düşenlerin sayısı artıyor!

SSK ve Bağ-Kur Emeklileri Ne Zaman Maaş Alıyor?

  • SSK emeklilerin maaşları her ayın 17-26'sı arasında hesaplara yatırılıyor.
  • Bağ-Kur emeklilerinin ise maaş tarihleri ayın 25'i ile 28'i arasında değişiyor.

Emekliler Maaşlarını Nasıl Sorgulayabilir?

Emekliler maaş bilgilerini e-Devlet üzerinden veya Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) internet sitesi ve mobil uygulaması üzerinden sorgulayabilirler.

Kaynak: Haber Merkezi