Türkiye'nin emeklilik sisteminde köklü değişiklikler gündemde. TBMM yeni yasama dönemine başladığında milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli adımlar atılacak. Hükümet, emeklilik sisteminde yapacağı reformlarla, kadınlara emeklilik hakkı, kamuda esnek çalışma saatleri ve çift maaş gibi yenilikler sunmayı planlıyor. Emekliler nasıl çift maaş alacak? Emekliler için çift maaş nasıl olacak? Bağ-Kur prim sayısı düştü mü? İşte milyonlarca emeklinin merak ettiği o soruların cevabı... Detaylar haberimizde!

Emeklilere çifte maaş ne zaman verilecek? İşte yeni sistem...

Emeklilikte yeni sistem nasıl olacak?

Orta Vadeli Program'da belirtilen değişikliklerle, emeklilik sisteminde önemli yenilikler uygulanacak. Bunların başında Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) geliyor. Bu sistem sayesinde, çalışanlar Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan aldıkları maaşın yanında, bir de BES aracılığıyla ikinci bir emekli maaşı alacak. 2024 yılının sonuna kadar hayata geçirilmesi planlanan bu sistemle, emekliler hem ek bir maaş hem de toplu para alacak.

2500 TL Eğitim Desteği Başladı! İki Belge ile Başvuru Yapılacak 2500 TL Eğitim Desteği Başladı! İki Belge ile Başvuru Yapılacak

Emeklilere çifte maaş ne zaman verilecek? İşte yeni sistem...

Emekliler nasıl çift maaş alacak?

Yeni düzenlemeyle, çalışanlar ek olarak BES (Bireysel Emeklilik Sistemi) aracılığıyla bir ikinci emekli maaşı alabilecek. Bu değişiklikle emekli maaşları ciddi bir artış gösterecek. Ayrıca, bu sistemle çalışanlar toplu para alma imkanına da sahip olacak.

Emeklilere çifte maaş ne zaman verilecek? İşte yeni sistem...

Bağ-Kur primi düştü mü? Bağ-Kur primi 7200 güne düştü mü?

Bağ-Kur primleri ile SSK primleri eşitlenecek. Bu değişiklik, esnafın 5 yıl erken emekli olabilmesini sağlayacak. Ayrıca, ev kadınları için de isteğe bağlı sigorta primlerinin üçte biri devlet tarafından karşılanacak ve onlara emeklilik imkanı sunulacak.

Editör: Evrim Tuna Şahin