Eylül ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, emeklilerin yıl sonu zammı konusunda yeni gelişmeler yaşandı. Peki, emekliler ne kadar zam alacak? Refah payı olacak mı? İşte detaylar...

Cccccksiz 1

Enflasyon Farkı Şimdiden %8.92 Oldu
Eylül ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla emeklilerin zam beklentisi netleşmeye başladı. Temmuz, ağustos ve eylül aylarında biriken enflasyon farkı yüzde 8.92'ye ulaştı. Ancak bu fark, yıl sonu zamları için sadece bir başlangıç, çünkü ekim, kasım ve aralık aylarının verileri henüz açıklanmadı.

Sgk Uzmani Acikladi Iste Temmuz Ayinda Emekliye Gelecek Zam Orani 1Imp

Yıl Sonu Zam Oranı Ne Olacak?
Ekonomistler, her ay için ortalama %2.5'lik enflasyon artışı olacağını öngörüyor. Bu durumda yıl sonunda %16-17 aralığında bir enflasyon farkı oluşabilir. Ancak Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahmini %42 iken, ekonomistler enflasyonun %40-41 seviyelerinde gerçekleşmesini bekliyor.

Kapak 112826

Refah Payı Gündemde mi?
Refah payı konusunda net bir durum olmamakla birlikte, yıl sonu itibarıyla bu konunun tekrar gündeme gelebileceği düşünülüyor. Kasım ayı ve yıl sonu zamları bu konuda belirleyici olacak.

Ssk Emekli Maasi Ne Kadar 126 2

Daire fiyatına çeyiz seti: Kayıt dışı para transferi mi yapılıyor? Daire fiyatına çeyiz seti: Kayıt dışı para transferi mi yapılıyor?

En Düşük Emekli Aylığı Tahminleri
Mevcut durumda 12.500 TL olan en düşük emekli maaşı, yapılacak zamlarla birlikte 15.000-17.000 TL aralığında olacağı tahmin ediliyor. Bu düzenleme ile emeklilerin refah seviyesinin arttırılması amaçlanıyor.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar