Emeklilik yaşının yükseltilmesi ve prim gün sayısındaki artış, emeklilik sisteminde yapılması planlanan önemli değişiklikler arasında yer alıyor. Hükümetin bu yönde attığı adımlar, uzmanlar tarafından yakından takip ediliyor. Milyonlarca emeklinin merakla beklediği zamlı maaşların yattığı bu dönemde, emeklilik sistemindeki değişimler de gündemin en sıcak konularından biri haline geldi. Emeklilik yaşı değiyor mu? Yeni emeklilik sistemi nasıl olacak? Emeklilik prim gün sayısı arttı mı? İşte detaylar...

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşına zam yapılacak mı?-3

Hükümetin emeklilik sisteminde yaş ve prim gün sayılarında yapacağı değişikliklere dair detayların netleşmeye başlamasıyla birlikte, uzmanlardan da çarpıcı değerlendirmeler gelmeye devam ediyor.

Emekli maaş-1

Emeklilik yaşı değişecek mi?

Ekonomi gazetecisi Abdurrahman Yıldırım, emeklilik yaşının kadınlarda 60, erkeklerde 65 olarak sabitlenmesi kararını doğru bulduğunu belirterek, bu adımın gelecek için gerekli olduğunu vurguladı. Ancak Yıldırım, düzenlemelerin yapılırken geçiş süreçlerinin adaletli ve şeffaf olması gerektiğini, çalışanların emeklilik yaşlarını önceden bilmelerinin önemini de hatırlattı.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşına zam yapılacak mı?

Elektriğe yeniden zam gelecek mi? Açıklama geldi Elektriğe yeniden zam gelecek mi? Açıklama geldi

Emeklilik yaşında düzenleme nedir?

Yıldırım, yaptığı açıklamada bu tür düzenlemelerin gerekliliğini vurguladı. "Gelecek açısından doğru buluyorum" diyen Yıldırım, Türkiye'nin bu tür düzenlemeleri yaparken daha ince ayara gitmesi gerektiğini belirtti. Yıldırım, düzenlemelerin yapılırken geçiş süreçlerinin adaletli ve şeffaf olması gerektiğini ve çalışanların emeklilik yaşlarını önceden bilmelerinin önemini vurguladı.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşına zam yapılacak mı?-1

Emekli maaşı değişecek mi?

Yıldırım'a göre emeklilik sistemindeki sorunların çözümü için daha erken harekete geçilmesi gerekiyor. Son anda yapılan düzenlemelerin daha sert sonuçlar doğurabileceğini belirten Yıldırım, "Son anda olursa daha sert düzenleme ortaya çıkıyor. Gelecekte alacağımız maaşlar harçlık olarak kalacak." uyarısında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi