Türkiye'de yaklaşık 16 milyon emekli, hem maaş alıp hem de çalışma hayatına devam ediyor. Peki, bu emekliler nasıl iki maaş ve iki tazminat alabiliyor? İşte emekli çalışanların haklarına dair detaylar.

63Ea0F5817Aca913603F4Bf3-1

Çalışan Emekliye Çift Tazminat Hakkı

Emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden kişiler, hem emekli maaşlarını almaya devam edebiliyor hem de çalıştıkları işyerinden kıdem ve ihbar tazminatı gibi haklarını kazanabiliyorlar. Bunun için son işyerinde en az 1 yıl çalışmış olmak gerekiyor. Emekli çalışanlar, diğer çalışanlardan özlük hakları bakımından bir fark taşımıyor ve her türlü tazminat ve izin hakkına sahipler.

Alışverişte yeni düzenleme: Fiş almayan ve vermeyenlere ceza Alışverişte yeni düzenleme: Fiş almayan ve vermeyenlere ceza

Ssk Emekli Maasi Ne Kadar 126 2-1

Emekli Maaşı Çalışırken Kesilir Mi?

SSK’lı olarak çalışan emekliler, emekli maaşlarını kesintisiz almaya devam edebilir. Aynı şekilde Bağ-Kur’lu olarak çalışanlar da maaşlarını kaybetmezler. Ancak, kamu sektöründe çalışmaya devam eden bazı emeklilerde maaş kesintisi uygulanabiliyor.

Paratlll Ay2E

Dul Maaşı Alanlar Ne Yapmalı?

Dul maaşı alan kişiler, çalışmaya başladıklarında bu maaş kesilmez. Ancak, ödenek miktarında bir düşüş yaşanabilir. Vergi indirimi ile erken emekli olan engelliler de çalışmaya başladıklarında maaşlarını almaya devam ederler.

6685027A2F4D3542E3410C57

Çift Tazminat Nasıl Alınır?

Emekli çalışanlar, bir işyerinde çalışmaya devam ettiklerinde kıdem tazminatlarını alıp başka bir işyerine geçebilirler. Yeni işyerinde de 1 yılı doldurmaları halinde tekrar tazminat haklarına kavuşabilirler. Ancak, işten istifa edilirse bu hak kaybedilir.

Emekli Maasi Ve Bayram Ikramiyesi Icin Karar Resmi Gazete De 7858

Emekli Çalışanların Hakları Nelerdir?

Emekli olan bir kişi, iş hayatına devam ederse tüm çalışan haklarına sahip olmaya devam eder. Kıdem tazminatı, yıllık izin hakkı ve diğer haklardan faydalanabilirler. 50 yaş üzeri çalışan emeklilere ise en az 20 gün yıllık izin hakkı tanınmaktadır.

2024 Emekli Promosyonlari Ne Akdar

Malulen Emeklilik Durumu

Malulen emekli olanlar, çalışmaya başladıklarında maaşları kesilir. Ancak, sürekli iş göremezlik ödeneği alanlar çalışmaya devam ederse bu ödenekleri kesilmez.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar