AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrasında emekli maaşlarıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtmişti. Zamlı emekli maaşlarının önümüzdeki hafta ödenmeye başlayacağı açıklandı. Peki  En düşük emekli maaşı ne kadar oldu? En düşük emekli maaşına zam yapılacak mı?

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşına zam yapılacak mı?-1

Enflasyon ve Zam Oranları

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için Temmuz ayında yüzde 24,73 zam kararı alınmıştı. Ancak bu zammın, kök aylık düzenlemesiyle bazı emeklilerin beklenen maaş artışlarını alamaması sorunu ortaya çıkmıştı. Memur emeklileri ise toplu sözleşme kapsamında yüzde 19,31 zam almıştı.
 

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşına zam yapılacak mı?-2

Yeni Düzenleme Yolda

AK Parti'nin ekonomi uzmanları, en düşük emekli maaşının artırılmasına yönelik bir etki analizi raporu hazırlıyor. Bu raporun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulmasının ardından, konuyla ilgili somut adımların atılması bekleniyor.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşına zam yapılacak mı?-3

Meclis Gündemine Gelecek

Enflasyon Tahmini Yükseldi: Emekli Maaşlarına Ne Kadar Zam Geliyor? Enflasyon Tahmini Yükseldi: Emekli Maaşlarına Ne Kadar Zam Geliyor?

Hazırlanan raporun tamamlanmasının ardından, AK Parti'nin önergesinin Meclis Genel Kurulu'na sunulması planlanıyor. Bu süreçte emeklilere yönelik yapılacak düzenlemenin, milyonlarca emekliyi doğrudan etkilemesi bekleniyor.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşına zam yapılacak mı?-4

AK Parti Sözcüsü'nden Açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bu konu üzerinde çalışılıyor. Henüz bir karar verilmiş değil. Ancak emekli maaşlarının iyileştirilmesi yönünde çalışmalar devam ediyor" dedi.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşına zam yapılacak mı?-5

Kulislere yansıyan bilgilere göre, en düşük emekli maaşının 12 bin liraya çıkarılması gündemde bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi