AK Parti ve ilgili bakanlıklar, en düşük emekli maaşına yapılacak iyileştirmeleri tartışmak üzere önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, toplantıda üç farklı alternatif üzerinde duruldu: 11 bin 500 TL, 12 bin TL ve 12 bin 500 TL.

Toplantıda, yapılacak iyileştirmelerin bütçe koşulları içinde en uygun rakamın belirlenmesi için etki analizleri yapıldığı bildirildi. AK Parti kurmayları, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurumların temsilcileri ile görüşmeler yürütüyor.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşına zam yapılacak mı?

2025'te Memur ve Emekliye Ne Kadar Zam Gelecek? 2 Aylık Enflasyon Farkı Açıklandı 2025'te Memur ve Emekliye Ne Kadar Zam Gelecek? 2 Aylık Enflasyon Farkı Açıklandı

Mevcut durumda kök maaşı 10 bin TL'nin altında olan 3.8 milyon emekliden 2 milyonunun son zamla birlikte maaşlarının 10 bin TL'nin üzerine çıktığı, 1 milyon 780 bin emeklinin ise halen 10 bin TL'nin altında maaş aldığı belirtildi.

En düşük emekli maaşı ne kadar alacak?

Geçtiğimiz ocak ayında yapılan mevzuat düzenlemesiyle en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak belirlenmişti. Temmuz zamlarının ardından maaşı hala 10 bin TL'nin altında olan emeklilerin ise düzenleme gereği 10 bin TL emekli maaşı almaya devam edeceği kaydedildi.

AKP iktidarı, emekli kesimindeki beklentileri dikkate alarak Orta Vadeli Program hedeflerini göz önünde bulundurarak alternatifli çalışmalar yürütüyor.

Toplantılarda ayrıca, tüm emeklilere yönelik iki bin TL'lik seyyanen zam yapılması ihtimali de görüşüldü. Ancak bu zam düzenlemesinin bütçeye getireceği yük nedeniyle uygulanma ihtimalinin düşük olduğu bildirildi.

Ak Partili Akbasoglu Emeklilere Zam Icin Secim Sonrasini Isaret Etti Xcmy

Emeklinin zamlı maaşı ne zaman yatar?

Zam düzenlemesinin temmuz maaşlarına yetiştirilmesi için planlar yapılıyor. Meclis Genel Kurulu'nda görüşülen Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi'ne zam önergesi eklenmesiyle birlikte, zam düzenlemesinin bu hafta içinde TBMM'de yasalaşması ve emeklilere gelecek haftadan itibaren zamlı maaş ödemelerinin başlaması hedefleniyor.

Zam Oranlarinda Hesaplar Degisti Memur Ve Emekli 17434562 7823 O

Emekli maaşları ne zaman yatacak?

SSK'lı emekliler her ayın 17-26'sı arasında, Bağ-Kur'lular ise her ayın 25-28 arasında emekli maaşı ödemesini alıyor.

Kaynak: tv100