Müge Anlı, Narin Güran İçin: “Bana Gelen Bilgiler Var Ama…” Müge Anlı, Narin Güran İçin: “Bana Gelen Bilgiler Var Ama…”

Yangın, dün akşam saat 21.30 sularında başlamış ve şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak yerleşim yerlerine sıçramıştır. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve İzmir İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, yangına ilk müdahaleyi yaparken, gün doğumuyla birlikte havadan müdahaleye başlanmıştır. Ekipler, alevlerin yayılmasını kontrol altına almak için büyük bir mücadele veriyor.

Evleri Külü Dönen Vatandaşlar

Yangının sıçradığı Onur Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, yaşadıkları korku dolu anları ve mağduriyetlerini dile getirdiler. Evi yanan Hüseyin Çetin, “Ben evde değildim. Yangının büyüdüğünü öğrenince hanıma telefon ettim. 20 dakika sonra yeniden aradığımda telefona kimse cevap vermedi. Sonra buraya geldim ve evimin yandığını gördüm. Evde ziynet eşyalarımız ve bir miktar birikmiş paramız vardı; hepsi kül oldu. Evimiz de kullanılamayacak hale geldi” şeklinde konuştu.

"Evim gitti, çok mağdurum"

Azime Doğu ise, “Alevler aniden geldi ve evimde hiçbir şeyi, hiçbir eşyayı kurtaramadım. Çatı tutuşunca alevler eve girdi. Zaten evde tek yaşıyordum, panikle kendimi dışarı attım. Evim gitti, çok mağdurum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA