Karar metninde, yurt içi talebin yavaşlamasıyla enflasyonist baskıların hafiflediği ve mal enflasyonunun düştüğü belirtilirken, hizmet enflasyonundaki iyileşmenin daha geç gerçekleşeceği ifade edildi.

Asgari Ücret Zammı Tüm Kesimlere Yansıyor: İşsizlik Maaşı, Tazminatlar ve Yardımlar Artıyor Asgari Ücret Zammı Tüm Kesimlere Yansıyor: İşsizlik Maaşı, Tazminatlar ve Yardımlar Artıyor

Merkez Bankası, parasal sıkılaştırma politikalarının gecikmeli etkilerini göz önünde bulundurarak ihtiyatlı bir duruş sergileyeceğini ve enflasyon beklentilerinde belirgin bir bozulma durumunda para politikası duruşunu sıkılaştıracağını vurguladı. Ayrıca, kredi ve mevduat piyasalarında beklenmedik gelişmelerin yaşanması durumunda ilave makroihtiyati adımlar atılacağı ifade edildi.

Aylık enflasyonun ana eğiliminde kalıcı bir düşüş sağlanana kadar sıkı para politikası duruşunun sürdürüleceği belirtilirken, enflasyonu orta vadede yüzde 5 hedefine ulaştıracak parasal ve finansal koşulların oluşturulacağı vurgulandı. Kurul, kararlarını veri odaklı ve şeffaf bir çerçevede alacağını belirtti.

Editör: Evrim Tuna Şahin