Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Petteri Stubb'u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi bir törenle karşıladı.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb, Ankara'da!

Törende, Stubb'un makam aracı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde süvariler tarafından karşılandı ve protokol kapısına kadar eşlik edildi. Erdoğan, Stubb'u külliyenin ana giriş kapısında karşılarken, tören alanındaki yerlerini aldıktan sonra iki ülkenin milli marşları bando tarafından çalındı.

Borsa İstanbul Geriledi: BIST 100 Endeksi 9.555 Puanı Gördü Borsa İstanbul Geriledi: BIST 100 Endeksi 9.555 Puanı Gördü

Stubb, tören sırasında Muhafız Alayı Tören Kıtası'na "Merhaba asker" diyerek selam durdu. Törende ayrıca, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler yer aldı. Karşılama töreninin ardından 21 pare top atışı yapıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Kayseri'de Neler Söyledi? Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Kayseri'de Neler Söyledi?

Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb, Ankara'da!-1

Törenden sonra Erdoğan ve Stubb, ikili ve heyetler arası görüşmelere geçti. Görüşmelerin ardından ortak bir basın toplantısı düzenlemesi planlanıyor. Erdoğan, Stubb onuruna resmi bir akşam yemeği de verecek.

Güneri Cıvaoğlu’nun Vefatı Sanat Dünyasını Yasa Boğdu Güneri Cıvaoğlu’nun Vefatı Sanat Dünyasını Yasa Boğdu

Törene, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile Ankara Valisi Vasip Şahin de katıldı.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb, Ankara'da!

Bu önemli buluşma, Türkiye ile Finlandiya arasındaki ilişkilerin güçlenmesi açısından büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Kaynak: Haber Merkezi