Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve tanınmış siyaset bilimci Prof. Dr. Fuat Keyman, 65 yaşında vefat etti. Keyman’ın ölüm haberi, ailesi ve akademik çevresinde derin bir üzüntü yarattı. Peki, Fuat Keyman kimdir ve hastalığı neydi? İşte hayatı ve kariyeri hakkında detaylar.

Al Pacino: "Sadece Para Kazanmak İçin O Rolü Kabul Ettim" Al Pacino: "Sadece Para Kazanmak İçin O Rolü Kabul Ettim"

Fuat Keyman Kimdir?

Fuat Keyman, 1958 yılında Türkiye'de doğdu. Lisans eğitimini 1981 yılında Ankara Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) tamamladı. Yüksek lisansını 1983 yılında yine ODTÜ'de aldı. 1991 yılında Carleton Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler ve Karşılaştırmalı Politika alanında doktorasını tamamladı.

Fuat Keyman Kimdir? Neden Hayatını Kaybetti?

Akademik kariyerine 1994-2002 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde ders vererek başladı. 2002 yılında Koç Üniversitesi'ne geçiş yaparak 2010 yılına kadar Uluslararası İlişkiler bölümünde öğretim üyeliği yaptı. Daha sonra Sabancı Üniversitesi'nde Rektör Yardımcılığı görevini üstlendi.

Keyman, uzmanlık alanları arasında demokratikleşme, küreselleşme, uluslararası ilişkiler, Türkiye-AB ilişkileri, Türk dış politikası ve sivil toplum gelişimi gibi konular yer almaktadır.

Vinicius Tobias’a Şok İtiraf: Kızının Babası Başkası Çıktı Vinicius Tobias’a Şok İtiraf: Kızının Babası Başkası Çıktı

Fuat Keyman Kimdir? Neden Hayatını Kaybetti?-1

Fuat Keyman Neden Hayatını Kaybetti?

Prof. Dr. Fuat Keyman, 66 yaşında kanser tedavisi görüyordu. Hastalığı nedeniyle uzun bir süre tedavi süreçlerinden geçtiği öğrenildi. Onun kaybı, Türk akademik dünyası ve birçok dostu için büyük bir kayıp oldu.

Tek yumrukla komalık olan çiçekçi hayatını kaybetti Tek yumrukla komalık olan çiçekçi hayatını kaybetti

Tarihte Bir İlk: Kuzey Kore, Güney Kore’yi Düşman İlan Etti Tarihte Bir İlk: Kuzey Kore, Güney Kore’yi Düşman İlan Etti

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Kaynak: Haber Merkezi