Green Card başvuruları için heyecan dolu bir dönem başladı! ABD Freetown Büyükelçiliği, DV-2026 Green Card çekilişinin başvuru tarihlerini duyurdu. Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yaşamak ve çalışma hakkı kazanmak isteyen birçok kişi, başvuru tarihlerini ve sürecini merak ediyor. İşte 2024 Green Card başvuru detayları.

Green Card 2024 Başvuruları Başladı mı? Nasıl Yapılır?

2024 Green Card Başvuru Tarihleri

ABD Freetown Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, DV-2026 Green Card başvuruları 2 Ekim 2024 Çarşamba günü saat 19.00’da başlayacak ve son başvuru tarihi 5 Kasım 2024 Salı günü TSİ 20.00’ye kadar devam edecektir. Başvurular, Doğu Yaz Saati (EDT) ile 12:00'de (GMT-4) başlayıp, Doğu Standart Saati (EST) ile 12:00'de (GMT-5) sona erecektir.

Önemli Not: Başvuru süresi boyunca bir kişi için birden fazla başvuru yapılması durumunda, tüm başvurular geçersiz sayılacaktır.

Yje F2Y Elo0A0 M Gng2 B Q0E A

Green Card Başvurusu Nasıl Yapılır?

Green Card başvuruları, DV Lottery üzerinden ücretsiz olarak yapılabilmektedir. Başvurular için resmi bir kuruma başvurmanıza gerek yoktur. DV Lottery resmi internet sitesi üzerinden (http://dvprogram.state.gov) başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru formunun eksiksiz ve hatasız bir şekilde doldurulması büyük önem taşımaktadır.

Aman dikkat! Grip deyip geçmeyin Aman dikkat! Grip deyip geçmeyin

Green Card 2024 Başvuruları Başladı mı? Nasıl Yapılır?

Green Card Başvuru Şartları

Green Card çekilişine katılmak için bazı temel şartlar bulunmaktadır:

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Mesajları ve Sözleri 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Mesajları ve Sözleri
  • Eğitim: En az lise mezunu olmanız gerekmektedir. Lise mezunu değilseniz, son beş yıl içerisinde en az iki yıl iş tecrübesine sahip olmalısınız.

  • Yaş: 18 yaşından büyük olmalısınız.

  • Aile: Evli olan başvurucular, eşlerini ve 21 yaş altındaki çocuklarını başvuruya ekleyebilir.

  • Mali Durum ve Dil: Mal varlığı, maddi birikim ya da dil bilgisi şartı aranmamaktadır.

Ayrıca, başvuru sırasında kullanılan fotoğrafın güncel olması gerektiğini unutmayın. Başvuru sonrasında aldığınız Onay Numarası (Confirmation Number) saklanmalıdır; bu numara, başvurunuzun durumunu kontrol etmede kullanılacaktır.

2024 ALES/3 Başvuruları Başladı: Nasıl Yapılır? 2024 ALES/3 Başvuruları Başladı: Nasıl Yapılır?

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Kaynak: Haber Merkezi