5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Mesajları ve Sözleri 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Mesajları ve Sözleri

İsrail ordusu, 27 Eylül 2024'te Lübnan’ın başkenti Beyrut'un güneyinde Hizbullah’ın komuta merkezine düzenlenen hava saldırısında, örgütün lideri Hasan Nasrallah’ın hedef alındığını duyurdu. Resmi açıklamada, “Nasrallah artık dünyayı terörize edemeyecek” ifadeleri yer aldı. Bu açıklama, Nasrallah’ın öldürüldüğü yönündeki iddiaları güçlendirdi.

Israil Ordusu Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah Dun Lubnanin Baskenti Beyruta Duzenlenen Saldirida Olduruldu 112942 20240928

Hasan Nasrallah Kimdir?

Hasan Nasrallah, 31 Ağustos 1960’ta Beyrut’ta doğdu. Ailesiyle birlikte iç savaş sırasında Sur’a yerleşen Nasrallah, genç yaşta Şiî Emel Hareketi’ne katıldı. 1992 yılında Hizbullah’ın liderliğine getirilen Nasrallah, özellikle İsrail’in 2000 yılında Güney Lübnan’dan çekilmesindeki rolüyle tanındı.

39267

Nasrallah, 2006 Lübnan-İsrail Savaşı'nda Hizbullah’ın direnişiyle Arap dünyasında geniş bir destek kazandı. Ancak 2011’de Suriye iç savaşında Beşşar Esed’i desteklemesi, bu popülerliğini büyük ölçüde kaybetmesine neden oldu. Son olarak, 2023’te Hamas’ın İsrail’e düzenlediği saldırıların ardından Hizbullah’ın İsrail’e karşı yeni bir cephe açtığını duyurarak gerginliği daha da tırmandırdı.

Bölgedeki Gerginlik Artıyor

İsrail'in bu saldırısının ardından Hizbullah’ın olası bir misilleme yapma ihtimali, bölgedeki tansiyonu daha da yükseltiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ