Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki Kızıltoprak Mahallesi'nde, yıllar önce arıkların geçtiği yumuşak zemin üzerine inşa edilen gecekonduların tahliyesi için resmi adımlar atıldı. Hazine arazisi üzerinde bulunan bu evlerden ecrimisil bedeli talep eden tebligatlar, bölge sakinlerine ulaştırıldı.

1965 yılında kurulan Yediarıklar bölgesinde, arıkların kurumasının ardından 59 yıl süresince süren yapılaşma sonrasında, 1 Ekim 2024 tarihine kadar evlerini boşaltmaları istenen mahalle sakinleri, çözüm bekliyor.

17 yaşındaki Arda’dan dünden bu yana haber alınamıyor 17 yaşındaki Arda’dan dünden bu yana haber alınamıyor

94 Vatandaşa Tebligat Gönderildi

Kızıltoprak Mahalle Muhtarı Alim Kuş, 1992 yılından beri bu mahallede yaşadığını belirterek, bölge halkının uzun süredir bu sorunla mücadele ettiğini ifade etti. Kuş, “1992’den beri Yediarıklar bölgesinin sorunu devam ediyor. Milli Emlak Müdürlüğü’nden 94 vatandaşımıza evlerin boşaltılmasıyla ilgili tebligat gönderildi” dedi.

Kasiyer Merve Acar Cinayeti Davasında Tahliye Kararı Kasiyer Merve Acar Cinayeti Davasında Tahliye Kararı

Sakinlerden Zor Durum Açıklamaları

Evini boşaltması istenen Yılmaz Gül, burada doğup büyüdüğünü ve ecrimisil bedelinin ödenmesinin kendileri için büyük bir zorluk olacağını dile getirdi. Gül, “1984'te tapu tahsis belgemizi aldık. Şimdi ev başına 100 bin ile 260 bin TL arasında ecrimisil bedeli talep ediliyor. Bizim gelir durumumuz oldukça düşük; çoğumuz emekliyiz. Bu parayı nasıl ödeyeceğiz? Tahliye kararı çıkmış, herkesin aynı anda tebligatı alması, 15 gün içinde evimizi boşaltmamızı istiyor” ifadelerini kullandı.

17 yaşındaki Arda’dan dünden bu yana haber alınamıyor 17 yaşındaki Arda’dan dünden bu yana haber alınamıyor

Trafik Kazasında Ağır Yaralanan Sürücü Hayatını Kaybetti Trafik Kazasında Ağır Yaralanan Sürücü Hayatını Kaybetti

Bir diğer mahalle sakini Reşit Atilla Alper ise, "15 gün içinde evleri boşaltmamız gerektiğine dair bir evrak aldık. Ecrimisil bedelleri çok yüksek ve ekonomik durumumuz ortada. Bana 360 bin TL ecrimisil bedeli geldi. Emekliyim ve birikimim 418 bin TL. Buradaki çoğu insan asgari ücretle çalışıyor. Devletin bu durumda bizi korumasını bekliyoruz" dedi.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Ali Oğuz Büyükkal