Denizli'de, çeyiz parası biriktirmek amacıyla çalıştığı markette hayatını kaybeden kasiyer Merve Acar'ın cinayetiyle ilgili davada önemli gelişmeler yaşandı. Merve Acar, 20 Ağustos 2023 tarihinde, genç bir adamı korumaya çalışırken saldırıya uğramış ve ağır yaralanarak hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili olarak tutuklu bulunan 7 sanıktan biri, olay yerinden silah ateşlenmeden uzaklaştığı tespitinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, Pamukkale ilçesine bağlı Kayıhan Mahallesi'nde yaşandı. Kız meselesi yüzünden tartışan Hasan S. (25) ile akrabası Yusuf S. (26), parka buluşmaya karar verdiler. Parkta, Yusuf S. ve beraberindeki arkadaşlar ile karşılaşan Hasan S., elindeki bıçakla Yusuf S.’yi yaraladı ve olay yerinden kaçarak markete sığındı. Ardından, Yusuf S.'nin kız arkadaşı Buse Simay K.'nin aracından aldığı pompalı tüfekle markette bulunan Merve Acar’a ve Hasan S.’ye ateş açtı. Merve Acar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Halim Ceylan İstifa Etti Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Halim Ceylan İstifa Etti

Kasiyer Merve Acar Cinayeti Davasında Tahliye Kararı-1

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, cinayetle ilgili yürütülen soruşturma sonucunda, Yusuf S.’ye 'kadına karşı kasten öldürme' ve 'kasten öldürmeye teşebbüs' gibi suçlardan ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezası talep etti. Diğer sanıklar için de ayrı suçlamalarla ağır cezalar istendi.

17 yaşındaki Arda’dan dünden bu yana haber alınamıyor 17 yaşındaki Arda’dan dünden bu yana haber alınamıyor

Davanın 5. duruşmasında, 13 Eylül tarihinde olayın gerçekleştiği markette yapılan bilirkişi raporu değerlendirildi. Raporda sanıkların, Merve Acar ve Hasan S.’nin yaralandığını görmelerine rağmen olay yerinden kaçtıkları belirtildi. Maktul ailesinin avukatı, sanıkların markette kimseyi görmediklerine dair savunmalarının yanılgı olduğunu ve bilirkişi raporuyla çürütüldüğünü ifade etti.

Otomobil ile Belediye Otobüsü Çarpıştı: 1 Yaralı Otomobil ile Belediye Otobüsü Çarpıştı: 1 Yaralı

Hakim heyeti, sanık Tolga G.'nin Merve Acar'a karşı işlenen suçta beraatini, Hasan S.’ye karşı işlenen suç bakımından ise 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan ceza almasını talep etti. Mahkeme, Tolga G.'nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına, diğer sanıkların tutukluluk şartlarının devam etmesine karar verdi ve davayı ileri bir tarihe erteledi.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Ali Oğuz Büyükkal