Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Eylül ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ni açıkladı. Yıl sonu enflasyon tahmini düştü ve bu durum, 2024 yılı Ocak ayında yapılacak memur ve emekli maaş zammını doğrudan etkiledi. Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar...

1965550 N0Rh.jpg

Yıl Sonu Enflasyon Beklentisi Düştü

TCMB'nin yayımladığı anket sonuçlarına göre, yıl sonu TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) artış beklentisi yüzde 43,31'den yüzde 43,14'e geriledi. Bu güncelleme, emekli maaşları ve memur maaşları üzerinde önemli değişiklikler yapacak.

1965627 Jfco.jpg

SSK ve BAĞ-KUR Emeklilerine Yapılacak Zam

Merkez Bankası'nın tahminlerine göre, 2024 yılının ikinci yarısında enflasyon oranı yüzde 14,76 olarak gerçekleşecek. SSK ve BAĞ-KUR emeklileri, bu enflasyon oranına bağlı olarak maaşlarına yüzde 14,76 oranında zam alacak. Bu oran, refah payı eklenmediği takdirde geçerli olacak.

1965608 Nv9X.jpg

Engelli ve eski hükümlülere müjde! Başvurular başladı Engelli ve eski hükümlülere müjde! Başvurular başladı

Memur ve Memur Emeklilerine Zam Oranı

Memurlar ve memur emeklileri için enflasyon farkı oranı yüzde 4,33 olarak belirlendi. Ocak ayında yapılacak toplu sözleşme zammıyla birlikte, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak toplam zam oranı ise yüzde 10,59 olacak.

1965595 Bzqw.jpg

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Ankara kulislerinde konuşulanlara göre, en düşük emekli maaşına kök maaş uygulaması nedeniyle yeniden zam yapılması planlanıyor. En düşük emekli maaşının 14-15 bin TL seviyesine çıkarılması bekleniyor.

Editör: Evrim Tuna Şahin