Eski Genelkurmay Başkanı ve AKP Kayseri milletvekili Hulusi Akar, eğitim anlayışıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Akar, eğitimin amacının bilgi edinmek olmadığını, aksine 'Allah korkusu' ve 'kuldan utanmak' olduğunu vurguladı. Ayrıca, dini inancı olmayan bireylere ve LGBTİ+ topluluğuna yönelik ifadeleriyle de gündem oldu.

Teoman Südor kimdir? Teoman Südor neden öldü? Teoman Südor kimdir? Teoman Südor neden öldü?

Hulusi Akar'ın eğitimin amacıyla ilgili açıklaması tepki aldı

Bir etkinlikte yaptığı konuşmada, eğitimin bilgi değil manevi değerleri aşılamayı hedeflemesi gerektiğini belirten Akar, şu sözlere yer verdi:

"Eğitimin amacı bilgi edinmek değildir. Eğitimin amacı bir, Allah korkusu; iki, kuldan utanmak. Eğer çocuklarımıza 4-12 yaş arasında Allah korkusunu, kuldan utanmayı, vatan sevgisini, millet sevgisini ve bayrak sevgisini verirsek, başkalarına iyilik yapmayı öğretirsek ve milli manevi değerlerimizi yüklersek, o çocuklar nereye giderse gitsin, dünyanın neresinde olursa olsun, biz ondan korkmayız."

Türkiye derecesi yapan Bucaklı öğrenciye araba hediyesi Türkiye derecesi yapan Bucaklı öğrenciye araba hediyesi

Narin olayında raporun ayrıntıları! Boynunda kanama... Narin olayında raporun ayrıntıları! Boynunda kanama...

Hulusi Akar'ın eğitimin amacıyla ilgili açıklaması tepki aldı

LGBTİ+ ve Dini İnançsızlara Yönelik Açıklamalar

Akar, eğitim eksikliklerine işaret ederek, "Eğer bu değerler verilmezse, toplumda sorunlar yaşanır. Bu durumda ateistlerle mi, LGBTİ+ bireylerle mi, yoksa uyuşturucuyla mı uğraşacağız? Bu sorulara cevap bulamayabiliriz," şeklinde konuştu. Ayrıca, eğitimin önemini vurgulayan Akar, "Savcılarla ve polislerle bu iş çözülmez. İşin temeli eğitimdir. Bunu verirsek, veremezsek çocuklarımız bize yabancılaşır," dedi.

Eski Survivor Yarışmacısı Taner Tolga Tarlacı'ya 18 Yıl Hapis Cezası Eski Survivor Yarışmacısı Taner Tolga Tarlacı'ya 18 Yıl Hapis Cezası

Hulusi Akar'ın eğitimin amacıyla ilgili açıklaması tepki aldı

Kaynak: Haber Merkezi