Hazine ve Maliye Bakanlığı, IBAN üzerinden tahsilat yaparak vergi kaçıran 250 mükellefi hedef aldı. İlk aşamada 1,5 milyar liralık kazancın kayıt dışı bırakıldığı tespit edildi ve bu tutar üzerinden 250 milyon lira vergi cezası uygulandı.

Iban Para4

250 Mükellefe Büyük Ceza

Vergi Denetim Kurulu tarafından yürütülen incelemeler sonucunda, vergi kaçıran mükelleflerin banka hesap ve para hareketleri analiz edildi. İncelemeler sonucunda, 1,5 milyar liralık kayıt dışı kazanç tespit edilirken, bu tutar üzerinden 250 milyon lira vergi cezası kesildi.

6438Fdfce4Bfdd21D8Cc8886

Hangi Sektörlerden Mükellefler İncelendi?

İncelemeler kapsamında, kazancını IBAN üzerinden kayıt dışı bırakan mükelleflerin farklı sektörlerden olduğu görüldü. Bu sektörel çeşitlilik arasında lüks restoran zincirleri, değerli taş ve kuyumculuk firmaları, büyük yedek parça alım-satım işletmeleri, düğün-organizasyon şirketleri, sosyal medya fenomenleri, sanal pazar işletmeleri ve gayrimenkul ile araç alım-satımı yapan kişiler yer aldı.

1965627 Jfco.jpg

Kripto Para ve Şans Oyunu Transferleri de İncelendi

İnceleme sürecinde, bazı para transferlerinin kripto para aracı kuruluşları, ödeme hizmeti sunan kuruluşlar, sermaye piyasası aracı kurumları ve yatırım hesaplarından yapıldığı tespit edildi. Ayrıca, şans oyunu bayilerine ve aile bireyleri tarafından yapılan para transferleri de analiz edildi.

Konut Kredisi Faizlerinde Düşüş! İşte Yeni Fırsatlar... Konut Kredisi Faizlerinde Düşüş! İşte Yeni Fırsatlar...

1965606 Uvpp.jpg

Bakan Şimşek'ten Uyarı: "Vergi Kaçıranlara Geçit Yok"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçırma amaçlı IBAN kullanımı konusunda uyarılarda bulundu. Şimşek, "Hesaplara gelen paraların başkalarına ait olduğunu belirten kişiler ve firmalar yönüyle de incelemeler devam edecek. Kayıt dışı çalışan ve sistemin dışında kalan her mükellefi yakından takip edeceğiz" dedi.

1965550 N0Rh.jpg

Şimşek, vergi kaybına neden olan işletmelerin takipçisi olacaklarını belirterek, "Kayıt dışı yöntemlerle tahsilat yaparak vergisini ödemeyen işletmeleri yakından izliyoruz. Vergide adaleti artırmak ve kayıt dışılığı azaltmak amacıyla denetimlerimiz kesintisiz devam edecek" ifadelerini kullandı.

Editör: Evrim Tuna Şahin