İkinci el otomobil satışında önemli bir değişiklik gerçekleşiyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın açıkladığı yeni düzenlemeye göre, araç sahibi olmak isteyenler için yeni kurallar devreye girecek. İşte bu yeni düzenlemenin ayrıntıları...

Thumbs B C F60C2D58Bfc69A843D2D01Cc N0Ut.jpg

İkinci El Araç Satışı İçin Yeni Uygulama Nedir?

Ekim ayından itibaren geçerli olacak olan yeni uygulama, aracını galeri veya yetkili satıcı üzerinden satmak isteyenleri doğrudan etkileyecek. Araç sahipleri, araçlarını satmak için e-devlet üzerinden bildirim yapmak zorunda kalacaklar. 

Gazilere Güzel Haber! Artık SGK Karşılayacak Gazilere Güzel Haber! Artık SGK Karşılayacak

Araclara Zam Gelecek Mi 2024 2024 Sifir Arac Fiyatlari Ne Kadar

E-Devlet Üzerinden Bildirim Nasıl Yapılacak?

Aracını satmak isteyenler, e-devlet sistemine giriş yaparak "Araçlarım" bölümüne ulaşacak. Buradan, satılacak aracı seçip satıcıyı yetkilendirmek için gerekli bilgileri girecekler.

Araç satıcısı, kendi ilan sitelerinde kullanmış olduğu kodu girerek ilgili satıcıyı yetkilendirecek. Bu yetki sonrasında, satıcı fiyat, kilometre, hasar durumu gibi araç ile ilgili bilgileri ilan sitelerine yükleyebilecek. Böylece alıcılar, satın alacakları araç hakkında daha detaylı bilgilere ulaşabilecekler.

Thumbs B C B460637B3638C5940118F3Aa Rnnv.jpg

Doğrulanmış İlan Nedir?

Yeni düzenlemenin en önemli noktalarından biri, yetkilendirilmiş satıcıların ilanlarının online platformlarda "doğrulanmış ilan" olarak görünmesi. Aralık 2024 sonuna kadar hem doğrulanmış hem de normal ilanlar platformlarda yer alacak. Ancak, Ocak 2025 itibarıyla sadece doğrulanmış ilanlar online platformlarda yer alacak.

Kaynak: Haber Merkezi