FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in son hali yayınlandı FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in son hali yayınlandı

İddiaya göre, Van-Gevaş İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan Jandarma Astsubay Gül K., boşandıktan sonra Bitlis’te yaşayan İmam İkram S. ile bir ilişki yaşadı. İmamın cinsel birliktelik talebi üzerine astsubay Gül K., para talebinde bulundu ve imam bu isteği kabul etti. Ancak cinsel ilişki sonrasında imamın parayı ödememesi üzerine, Gül K. iddiaya göre 2 jandarma personeli ve eski sevgilisi Taner Ş.'yi devreye sokarak imamı gasp ettirdi ve darp ettirdi.

66Eaa3C797B3E181

Soruşturma Nasıl Gelişti?

İmam İkram S.'nin şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada, Jandarma Astsubay Gül K. ile iki jandarma personeli ve Taner Ş. tutuklandı. Soruşturma sırasında, imamdan gasbedilen 58 bin lira, tutuklanan Taner Ş.'nin İranlı ortağının eşi aracılığıyla imamın hesabına iade edildi.

Savcılık Takipsizlik Kararı Verdi

Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, imam hakkında takipsizlik kararı verildi. Savcılık, kamera kayıtları ve BTK raporları doğrultusunda Gül K.’nın beyanlarının çelişkili olduğunu, olayda herhangi bir zorlama tespit edilmediğini belirtti. 

Savcılık, “Her ne kadar müşteki şüpheli Gül Kılıç'ın iddiaları doğrultusunda İ.S. hakkında soruşturma işlemlerine başlanılmış ise de olaya ilişkin kamera kayıtlarında Gül Kılıç’ın herhangi bir zorlamaya tabi tutulduğunun tespit edilmediği ve Kılıç'ın bahse konu eylemlerin gerçekleşmesinin ardından aynı gün ilgili yerlere müracaatta bulunmamasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu”nu belirtti.

66Eaa3468A5A2921 W1200Xh676

Astsubayın İfadesi Ortaya Çıktı

Soruşturma sürecinde ifadesi alınan Gül K., imamla sosyal medya üzerinden tanıştıklarını ve son buluşmalarında imamın kendisine alkol aldıktan sonra cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etti. Astsubay, saldırı sırasında kendisini üç arkadaşının kurtardığını, bu kişilere canlı konum gönderdiğini ifade etti.

"İmam İkram bana saldırırken, 'Benim en büyük hayalim bir askerin başına silah ve Türk bayrağını koyup s....' dedi. Benim çeşitli yerlerimde bu şahsın darp izleri vardır." dedi.

Editör: Evrim Tuna Şahin