CHP, Ekrem İmamoğlu'na yönelik "ahmak" davasında istenen siyasi yasağa karşı hem hukuki hem de siyasi açıdan hazırlık yapıyor. Parti, İmamoğlu'na açılan davalar için kapsamlı bir "Yargısal Taciz Dosyası" hazırladı ve muhalefet partileriyle iş birliği için harekete geçti.

G Ya G5 Jdb Y A Eyi J D

Yargısal Taciz Dosyası Hazırlandı

CHP, İmamoğlu hakkında açılan soruşturma ve davaları bir dosyada topladı. "Yargısal Taciz Dosyası" adı verilen bu belgede, İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığından itibaren maruz kaldığı soruşturmalar listelendi. Özellikle "ahmak" davası başta olmak üzere birçok dava bu dosyada yer aldı.

Ekrem Imamoglu Eskisehire Geliyor

Dosya Türkiye ve Dünya Kamuoyuna Sunulacak

CHP, yargı süreci devam ederken hazırladığı dosyayı Türkiye ve uluslararası kamuoyuyla paylaşacak. Hukuki boyutun yanında, siyasi yasak kararının hukuksuzluğu anlatılarak kamuoyu baskısı oluşturulması hedefleniyor.

Herkes Ekrem Imamoglunu Konustu Kiminle Gorustu Rdu0

Muhalefet Partileriyle İstişare

CHP, İmamoğlu davasına karşı muhalefet partileriyle ortak strateji belirlemek için bir tur başlattı. İlk ziyaretler DEM Parti, İYİ Parti ve DEVA Partisi'ne yapıldı. Siyasi yasak ihtimali durumunda nasıl bir tepki verileceği konuşulurken, İstanbul’da büyük bir miting düzenlenmesi planlanıyor.

Ekrem Imamoglu Ndan Parti Icine Mesaj Bununla Ugrasan Benim Yol Arkadasim Degildir 6978

Olası Karar Durumunda Hızlı Eylemler Planlanıyor

İstinaf mahkemesinden olumsuz bir karar çıkması durumunda CHP, hızlı bir şekilde İstanbul'da büyük bir miting organize edecek. Bu mitinge diğer muhalefet partileri de davet edilecek. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, miting sonrası çeşitli kentlerde de mitingler düzenleyerek hukuksuzlukları anlatmaya devam etmesi bekleniyor.

WhatsApp ultra karanlık mod geliyor! Pil ömrü ikiye katlanacak WhatsApp ultra karanlık mod geliyor! Pil ömrü ikiye katlanacak

65799C954E3Fe01Bcce1A84F

Karar Yakında Bekleniyor

Parti kaynaklarına göre, yaklaşık 1.5 yıldır İstinaf’ta bekleyen dosyanın önümüzdeki 1-2 hafta içinde karara bağlanabileceği ifade ediliyor.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar