Yurt dışından getirilen cep telefonlarının IMEI kayıt ücretlerinde büyük bir artış bekleniyor. Eskişehir'de telefonculuk yapan Yiğit Aytekin'in yaptığı açıklamaya göre, 2025 yılında bu ücret 31 bin 692 TL'den 45 bin 953 TL'ye çıkabilir.

1721368

2024 Sonuna Kadar Eski Fiyattan İMEİ Kayıt Şansı

Yurt dışından cep telefonu getiren vatandaşlar, 31 Aralık 2024'e kadar eski fiyatla İMEİ kayıt işlemini yaptırma fırsatına sahip. Eskişehir'de telefon satıcısı olan Yiğit Aytekin, bu tarihi son gün olarak işaret ediyor ve vatandaşların İMEİ kayıtlarını E-Devlet üzerinden hızlıca yapmalarını öneriyor.

1576753

İMEİ Kayıt Ücreti Neden Artıyor?

Aytekin, yeni fiyatın yurt dışı telefon satışlarını azaltacağını, böylece yerli telefon satışlarının artacağını belirtiyor. Kendi işlerini olumlu etkileyen bu kararla, iç piyasadaki vergili telefonlara olan talep artacak. Ayrıca Aytekin, İMEİ kaydının pasaport üzerinden yapıldığını, kaydın doğru yapılmasının önemine dikkat çekiyor.

2 3

Son Dakika: Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı Son Dakika: Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı

İMEİ Kayıtları E-Devlet Üzerinden Yapılıyor

Yurt dışından getirilen telefonların İMEİ kaydını yaptırabilmek için E-Devlet üzerinden harç ödenmesi gerekiyor. 120 gün boyunca kayıt yaptırmayan telefonlar, kullanıma kapatılabiliyor. Bu nedenle İMEİ kayıt sürecinde pasaport ve harç işlemlerinin eksiksiz ve doğru yapılması gerektiği vurgulanıyor.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar