Tanju Özcan, Merih Demiral'ın ‘Bozkurt’ Heykelini Diktirdi Tanju Özcan, Merih Demiral'ın ‘Bozkurt’ Heykelini Diktirdi

Çelik’in, cinayetlerin ardından intihar etmesiyle sonuçlanan bu olay, aynı zamanda "İncel" akımının yeniden gündeme gelmesine neden oldu. Katilin, internet üzerinden 'İncel' olarak adlandırılan kişilerle iletişimde olduğu ortaya çıktı.

Cani Semih Celik In Incel Bagl 1728286555 R3Lni M

İncel Nedir?

İngilizce “involuntary celibacy” yani “zorunlu bekârlık” kelimesinin kısaltması olan “incel”, kadınlara ve topluma karşı düşmanlık besleyen bireyleri tanımlar. Bu grup, sosyal ilişkilerde yaşadıkları sıkıntılar ve kendilerini "çirkin" veya "yoksul" olarak algılamaları nedeniyle kadınların onlara yüz vermeyeceğine inanıyor. İncel topluluğu, bu hislerini şiddet, nefret söylemi ve hatta cinayetlerle besliyor.

Surlardaki Vahsetin Ardindan Emniyet Ten 81 Ilde 17900262 4239 Amp

İnternet Alt Kültürü ve Yayılması

İlk olarak 1994 yılında Alana isimli bir kadın tarafından kurulan "gönülsüz bekarlar" grubu, 2000’li yılların başında erkekler tarafından sahiplenilerek ideolojik bir yapıya dönüştü. İncel ideolojisi, Facebook, X gibi sosyal medya platformları ve Reddit, Discord gibi forumlarda yayıldı.

Sur Canisi Semih Celik Odasinin Fotograflari Ortaya Cikti Iste Evinden Cikanlar Xgob Cover

Yurtiçinde Sıkı Takip Başlatıldı

Semih Çelik’in cinayetlerinin ardından, “İncel” akımına yönelik siber devriye ekipleri tarafından yapılan denetimler artırıldı. Polis, bu akıma sahip kişilerin sosyal medya paylaşımlarını ve internet üzerindeki etkinliklerini izlemeye başladı. Hedef, bu tür radikal grupların şiddet içeren söylemlerini engelleyerek toplumu korumak.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar