En yaygın kullanılan internet tarayıcısında ortaya çıkan Infostealer adlı zararlı yazılım, kullanıcıların kişisel ve finansal bilgilerine erişim sağlamak için özel olarak tasarlanmış. Peki, bilgiler gerçekten tehlikede mi? Kredi kartı sahipleri hangi önlemleri almalı?

19092921 728Xauto

Infostealer Zararlı Yazılımı Nedir?

Yakın zamanda ortaya çıkan Infostealer zararlı yazılımı, özellikle Google Chrome kullanıcılarının bilgilerini çalmak amacıyla tasarlandı. Bu yazılım, kullanıcıların tarayıcıda kaydettiği şifreleri ve kredi kartı bilgilerini hedef alıyor. Siber Güvenlik Uzmanı Emrullah Akdemir, bu tür yazılımların bilgisayar ya da telefona bulaşarak kayıtlı parolaları çaldığını belirtiyor. Zararlı yazılımlar, kullanıcının izni olmadan verileri bulut sunuculara aktarabilir.

Kredi Karti Nedir

Kredi Kartı Bilgileri Tehlikede Mi?

Zararlı yazılımlar, kullanıcıların tarayıcılarındaki kayıtlı kredi kartı bilgilerine ulaşarak izinsiz harcamalar yapabilir. Ele geçirilen kredi kartı bilgileri, saldırganlar tarafından çeşitli uygulamalar üzerinden çevirilebilir, bu sayede izini kaybettirerek kötü niyetli işlemler gerçekleştirebilirler. Akdemir, "Kredi kartı bilgileri ele geçtiğinde, saldırganlar izlenmemek için kripto varlıklar üzerinden işlemler yapabilir" diye uyarıyor.

Kredi Kart 66D37Fb30B

Hangi Önlemler Alınmalı?

Kredi kartı güvenliği için atılması gereken en önemli adımlardan biri, sanal kredi kartı kullanmaktır. Alışveriş yaparken sanal kartlarınızı yalnızca belirlediğiniz limitlerle kullanmalısınız. Ayrıca, kullanıcıların kesinlikle güvenmediği eklentileri yüklememeleri gerektiği vurgulanıyor. Bilgisayar ve telefonlarda antivirüs yazılımlarının devre dışı bırakılmaması da kritik önem taşıyor.

18349251 728Xauto-1

Güvenlik İpuçları

Zam oranı netleşiyor: Emekli ve memur maaşları ne kadar olacak? Zam oranı netleşiyor: Emekli ve memur maaşları ne kadar olacak?
  • Sanal Kredi Kartı Kullanın: Yalnızca ihtiyaç duyduğunuz kadar limit ayırarak güvenli alışveriş yapın.
  • Güvenilir Eklentiler Kullanın: Tarayıcınıza ekleyeceğiniz eklentilerin güvenilir olduğundan emin olun.

Kredi Karti Kullananlarin Gozu Bu Tarihte 8Jrq

  • Antivirüs Yazılımlarını Devre Dışı Bırakmayın: Cihazlarınızı koruma altında tutun.
  • Şifrelerinizi Güncel Tutun: Kullanıcı parolalarınızı düzenli olarak değiştirin.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar