Burdur’da kaygan yolda kontrolden çıkan otomobil şarampole devrildi, 2 yaralı Burdur’da kaygan yolda kontrolden çıkan otomobil şarampole devrildi, 2 yaralı

Uluslararası Polis Teşkilatı’nın (INTERPOL) kırmızı bültenle aradığı Gürcistan vatandaşı suç örgütü lideri Şehriban Toptal, Kuzey Kıbrıs'ta yakalandı. Kuzey Kıbrıs polisi tarafından dün akşam Lefkoşa’da düzenlenen operasyonda tutuklanan Toptal, "uluslararası suç örgütü kurmak ve yönetmek" suçlamalarıyla uzun süredir aranıyordu.

INTERPOL'ün Aradığı Suç Örgütü Lideri Ş. Toptal Yakalandı-1

Şehriban Toptal Kimdir ve Hangi Suçlarla Suçlanıyor?
Şehriban Toptal, INTERPOL tarafından organize suç örgütü kurma, büyük miktarda narkotik madde ticareti yapma ve yasadışı gelirleri emlak ve diğer işlemler üzerinden aklama gibi ciddi suçlamalarla aranıyordu. Aynı zamanda KKTC Bakanlar Kurulu tarafından da "yasaklı göçmen" ilan edilen Toptal, Kuzey Kıbrıs yetkililerinin sıkı takibi sonucunda Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklandı.

Bursa’da Aranan Suç Makinesi Gece Kulübünde Yakalandı Bursa’da Aranan Suç Makinesi Gece Kulübünde Yakalandı

INTERPOL'ün Aradığı Suç Örgütü Lideri Ş. Toptal Yakalandı-2

Tutuklama Operasyonu Nasıl Gerçekleşti?
Kuzey Kıbrıs polisi, uzun süredir takip ettiği Toptal’ı dün akşam Lefkoşa’da bir operasyonla yakaladı. Polis yetkilileri, organize suç faaliyetlerini yöneten Toptal’ın, büyük miktarda uyuşturucu ticareti yaptığı ve bu faaliyetlerden elde ettiği gelirleri yasadışı yollarla akladığını belirtti. Operasyona dair yapılan açıklamada, Toptal’ın Lefkoşa Polis Müdürlüğü ekiplerince yakalandığı ve gözaltına alındığı bildirildi.

Ali Koç’a Saldıran Fatih Özkan’ın Suç Dosyaları Ortaya Çıktı Ali Koç’a Saldıran Fatih Özkan’ın Suç Dosyaları Ortaya Çıktı

INTERPOL'ün Aradığı Suç Örgütü Lideri Ş. Toptal Yakalandı-3

Şehriban Toptal Türkiye’ye İade Edilecek mi?
Kuzey Kıbrıs polisi tarafından yapılan açıklamada, Toptal’ın Türkiye’ye iade edileceği ifade edildi. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs arasındaki işbirliği kapsamında, suç örgütü liderinin iade sürecinin kısa sürede tamamlanması bekleniyor. Toptal’ın iadesi, uluslararası suçlarla mücadelede kritik bir adım olarak görülüyor.

Edirne’de 15 Yaşındaki Duru’nun Katili Suç Makinesi Çıktı Edirne’de 15 Yaşındaki Duru’nun Katili Suç Makinesi Çıktı

Kaynak: Haber Merkezi