Isparta’nın Ayazmana Mahallesi’nde bulunan gizemli bir yolda, araçların sürücüsüz bir şekilde yokuş yukarı ilerlemesi, bölgeyi ziyaret edenleri hayrete düşürüyor.

Sürücüsüz Araçların Sırrı

Ayazmana Mahallesi’nde, yokuş yukarı ve eğimin tersine hareket eden araçlar, gözlemleyenlerin şaşkın bakışları arasında ilerliyor. Bu ilginç fenomeni gören vatandaşlar, araçların manyetik bir alandan etkilenerek hareket ettiğini düşünüyor. Yola demir atmak için gelen bazı sürücüler, araçlarını boşa alarak yokuş yukarı kendi kendine hareket ettiklerini deneyimleme fırsatı buldu.

O kurumdan çarpıcı 'Köfteci Yusuf' açıklaması O kurumdan çarpıcı 'Köfteci Yusuf' açıklaması

Yerel Halkın Görüşleri

Bölgede yaklaşık 20 yıldır yaşayan Yıldırım Akçay, böyle bir olaya ilk defa tanık olduğunu belirterek, “Daha önce hiç görmedim. Burada bir çekim kuvvetinin olduğunu düşünüyorum. Daha önce Batman’da benzer bir durumla karşılaşmıştım, ama burada da görmek ilginç,” dedi.

Isparta’da Sürücüsüz Araçlar Yokuş Yukarı Çıkıyor

Bir başka yerel sakin olan Orhan Türe, yıllardır o bölgede çalıştığını ve bu gizemli yolu önceden fark ettiğini ifade ederek, “Zaman zaman insanlar buraya gelip denemeler yapıyor. Yolun manyetik alanı olduğu söyleniyor, ama kesin bir bilgi yok,” şeklinde konuştu.

Isparta’da Vatandaşlar Tilkiye Tavuk İkram Etti Isparta’da Vatandaşlar Tilkiye Tavuk İkram Etti

Araçların Gizemi Devam Ediyor

14 ayrı dosyadan 21 yıl cezayla aranıyordu! Otogarda yakalandı 14 ayrı dosyadan 21 yıl cezayla aranıyordu! Otogarda yakalandı

Yalnızca araçlar değil, motosikletlerin de sürücü müdahalesi olmadan yokuş yukarı çıktığı bu gizemli yolun sırrı hâlâ çözüme kavuşmayı bekliyor. Bu esrarengiz olay, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekerken, bilim insanlarının da dikkatini çekebilir.

Parkta Bıçaklı Kavga: İki Yaralı Hastaneye Sevk Edildi Parkta Bıçaklı Kavga: İki Yaralı Hastaneye Sevk Edildi

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Kaynak: IHA