HAK, Bakanlık tarafından gerçekleştirilen numune alma ve analiz işlemleri sırasında, Köfteci Yusuf’un HAK akreditasyonu ile düzenlenmiş herhangi bir belgesinin bulunmadığını belirtti. Açıklamada, "İşletmeye ait ana üretim merkezinde üretilen bazı ürünler için yerli bir belgelendirme kuruluşu tarafından helal belgesi, 15 Ağustos 2024'te düzenlenmiştir" ifadeleri yer aldı.

Köfteci Yusuf’un Helal Belgesi Yok mu? Köfteci Yusuf’un Helal Belgesi Yok mu?

Mücella Yapıcı ve kızına çıplak arama: Polislere 5 ay hapis! Mücella Yapıcı ve kızına çıplak arama: Polislere 5 ay hapis!

HAK’ın Rolü ve İşleyişi

HAK, doğrudan ürün veya hizmetlere helal belgesi vermediğini, bunun yerine yerli ve yabancı helal belgelendirme kuruluşlarını denetleyip başarılı oldukları takdirde akredite ettiğini vurguladı. Kurum, bu süreçte, ilgili mevzuat ve uluslararası standartlara uygun objektif kriterler çerçevesinde hareket ettiğini ifade etti.

Domuz Genine Dair Tespitler

Ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar Listesi'nde yer alan bir gıda işletmesinde, bu yıl Mart ayında alınan numunelerde ‘domuz geni’ tespit edildiği bildirildi. HAK, işletmenin yalnızca ana üretim merkezinde üretilen bazı ürünler için helal belgesi aldığını ve bu belgenin yalnızca kıyma, hazırlanmış et ve et karışımları ile ilikli kemik suyu gibi ürünleri kapsadığını açıkladı.

Köfteci Yusuf ilk kez konuştu: "Ben garip bir kuşum, suçsuzuz" Köfteci Yusuf ilk kez konuştu: "Ben garip bir kuşum, suçsuzuz"

Denetim Süreci Başlatıldı

Yaşanan gelişmelerin ardından HAK, belgeyi düzenleyen kuruluştan resmi bir savunma talep ederek yerinde denetim sürecine de başlamıştır. HAK, uygunluk değerlendirme kuruluşlarından gelen akreditasyon başvurularını titizlikle değerlendirmeye devam edeceğini ve akredite ettiği belgelendirme kuruluşlarını düzenli olarak izlemeye alacağını duyurdu.

Kredi kartından savunma payı kesilecek! Tepkiler büyüyor Kredi kartından savunma payı kesilecek! Tepkiler büyüyor

Editör: Evrim Tuna Şahin