İsrail ordusu, İran'dan İsrail'e doğru füzelerin fırlatıldığını açıkladı. Yapılan resmi açıklamada, füzelerin atılması nedeniyle Tel Aviv başta olmak üzere ülke genelinde sirenlerin çaldığı belirtildi. İsraillilere, güvenli alanlarda kalmaları ve uyarılara dikkat etmeleri konusunda çağrı yapıldı.

İsrail Ordu Radyosu, İran’ın yaklaşık 200 füze fırlattığını bildirdi. Ordudan gelen yeni bir açıklamada ise İran’ın saldırılarının devam ettiği ve vatandaşların korunaklı yerlerde kalmalarının önemine vurgu yapıldı. Şu ana kadar, saldırılarda can kaybı ya da maddi hasar olup olmadığına dair bilgi verilmedi.

İsrail Ordusu: İran'dan Füzeler Ateşlendi

İran'dan Gelen Açıklama

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'e yönelik füze saldırısının başlatıldığını duyurdu. Açıklamada, onlarca füze fırlatıldığı ve misilleme durumunda İsrail'in yeniden hedef alınacağı ifade edildi. Ayrıca, İran'ın Birleşmiş Milletler temsilcisi, "İsrail'e saldırı yasal, rasyonel ve meşru" şeklinde bir açıklamada bulundu.

İsrail'in Lübnan'daki Saldırıları: "Nereye Kaçabiliriz ki?" İsrail'in Lübnan'daki Saldırıları: "Nereye Kaçabiliriz ki?"

İran dini lideri Ali Hamaney'in saldırı emrini vermesinin ardından güvenli bir yere alındığı bildirildi.

İsrail Ordusu: İran'dan Füzeler Ateşlendi

ABD'nin Rolü ve Hava Sahası Kapatma

Öte yandan, İsrail’in savunma sisteminin ABD tarafından Irak'ta desteklendiği öne sürüldü. Amerika'nın Irak'taki üslerinden ilk müdahalenin yapıldığı, bunun yanı sıra İsrail'in savunmasının Ürdün'de devam ettiği kaydedildi. Irak ve Ürdün hava sahasının kapatıldığı da bildirildi. Irak Ulaştırma Bakanı Rezzak es-Sadavi, bu kararın hava seyrüseferinin güvenliğini sağlamak için alındığını belirtti.

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Mesajları ve Sözleri 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Mesajları ve Sözleri

AK Parti Milletvekili Ahmet Zenbilci İstifa Nedenini Açıkladı AK Parti Milletvekili Ahmet Zenbilci İstifa Nedenini Açıkladı

Iran Fuze 1

İsrail'den İran'a Tehdit

İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar, İran yönetimini hedef alarak, "Bu yanlış kararın bedelini ödeyecekler" ifadesini kullandı. Zohar, saldırıların İran rejiminin sonunu getireceğini öne sürdü.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Kaynak: Haber Merkezi