İstanbul Anne Kart Nedir?

Anne Kart, İstanbul il sınırları içinde yaşayan ve 0-4 yaş arası çocuğa sahip olan annelere yönelik bir toplu ulaşım kartıdır. Bu kart sayesinde anneler, İstanbul'da toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat edebilme imkanına sahiptirler.

İstanbul Anne Kart nedir

İstanbul Anne Kart Başvuru Koşulları Nedir ve Nasıl Yapılır?

Anne Kart başvuruları https://www.istanbulkart.istanbul/anne-kart adresinden online olarak veya İstanbulkart Başvuru Merkezlerinden yapılabilmektedir. Başvuru için gereken belgeler arasında son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf, T.C. kimlik numarasını içeren kimlik belgesi ve anne ile çocuğun kimlik kartı bulunmaktadır.

İstanbul anne kartı nasıl alınır

İstanbul anne kart nasıl kullanılır?

Her ay için 150 ücretsiz geçiş hakkı bulunan Anne Kart, annelerin ulaşım özgürlüğünü desteklerken aile ekonomisine de katkı sağlamaktadır. Kart, bebeklerin doğumunun 49. ayının ilk gününe kadar geçerli olup, sonrasında ücretli İstanbul Kart olarak kullanılabilmektedir.

İstanbul anne kartı ne kadar

Dışişleri Bakanlığı personel alımı yapacak! Aranan şartlar nedir? Dışişleri Bakanlığı personel alımı yapacak! Aranan şartlar nedir?

İstanbul anne kart çalındığında ne yapılır?

Anne Kart kaybolduğunda veya çalındığında, kart sahibi ALO 153 Çözüm Merkezi'ni arayarak kartı hemen kapatabilir ve yeni kart için başvuru yapabilir.

İstanbul anne kart nerelerde geçerli?

Anne Kart, sadece İstanbul il sınırları içinde geçerlidir ve sadece toplu taşıma araçlarında değil, aynı zamanda Beltur, İspark, Migros, A101 gibi işletmelerde de kullanılabilmektedir.

İstanbul anne kartı çalındı ne yapabilirim

İstanbul anne kart kullanım alanları nedir?

Anne Kart aynı zamanda bir İstanbul Kart olarak kabul edilir ve içine Türk Lirası yüklenerek Migros ve A101 gibi marketlerde alışveriş yapmak için de kullanılabilir.

Kaynak: ibb