Müsavat Dervişoğlu’nun yaşı, memleketi ve siyasi geçmişiyle ilgili bilgiler gündemde. Peki, Müsavat Dervişoğlu kimdir? İYİ Parti Genel Başkanı kaç yaşında ve nereli?

Müsavat Dervişoğlu’nun Hayatı ve Kariyeri

Dursun Müsavat Dervişoğlu, 1 Şubat 1960 tarihinde Ankara’da doğdu. Aslen Fatsalı bir ailenin çocuğu olan Dervişoğlu, babası avukat olan bir ailede büyüdü. İlkokul ve ortaokulu Fatsa’da tamamlayan Dervişoğlu, lise öğrenimini Ankara, Fatsa ve Samsun’da sürdürdü. 1978 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi’ne başladı ancak 12 Eylül 1980 darbesi nedeniyle eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Eğitimine daha sonra devam ederek Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu.

Musavat Dervisoglu Kimdir Iyi Parti Genel 17963726 1994 M

Dilan Polat ve Sıla Doğu gözaltına alındı! İşte gözaltı sebebi Dilan Polat ve Sıla Doğu gözaltına alındı! İşte gözaltı sebebi

Müsavat Dervişoğlu’nun Siyasi Kariyeri

Dervişoğlu, siyasete Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) saflarında başladı. 2017 yılında MHP ile yollarını ayırarak Meral Akşener önderliğinde kurulan İYİ Parti’nin 200 kurucu üyesinden biri oldu. 2018 Genel Seçimlerinde İzmir Milletvekili olarak Meclis’e giren Dervişoğlu, İYİ Parti içinde önemli görevler üstlendi.

27 Nisan 2024'te düzenlenen 5. İYİ Parti Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkanlığa aday olan Dervişoğlu, ikinci turda aldığı 570 oyla öne çıktı ve üçüncü turda 611 oy alarak İYİ Parti Genel Başkanı seçildi. Göreve geldikten sonra yaptığı ilk açıklamada, partiden ayrılan isimlere geri dönme çağrısı yaptı ve anayasa tartışmalarına katılmayacaklarını belirtti.

Editör: Evrim Tuna Şahin