İzmir'de düzenlenen büyük bir güvenlik operasyonunda, Adnan Üstün liderliğindeki organize suç örgütü büyük bir darbe aldı. “KUYU-19” adı verilen operasyonda, çetenin 15 üyesi yakalandı ve suç örgütü üyelerinin ciddi suçlar işlediği ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyona dair detayları sosyal medya platformu X üzerinden duyurdu.

Kaybolan Alzheimer hastası yaşlı adam ormanda bulundu Kaybolan Alzheimer hastası yaşlı adam ormanda bulundu

İzmir’de “KUYU-19” Operasyonu: Ayhan Üstün Çetesi Çökertildi-1

“KUYU-19” Operasyonu Nasıl Gerçekleşti?
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın aktardığına göre, İzmir’deki operasyon, Adnan Üstün’ün (yurt dışında firarda) liderliğindeki organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirildi. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nün organize suçlarla mücadele, istihbarat ve asayiş şube müdürlüklerinin koordinasyonunda yürütülen operasyon, suç örgütüne büyük bir darbe vurdu. Operasyon sonucunda 15 şüpheli yakalandı.

İzmir’de “KUYU-19” Operasyonu: Ayhan Üstün Çetesi Çökertildi

Operasyonda Hangi Suçlar Tespit Edildi?
Yetkililer, operasyon kapsamında yakalanan şüphelilerin çeşitli ağır suçlar işlediklerini belirtti. Suç örgütü üyelerinin;

  • Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak,

  • Kasten Öldürme,

  • Kasten Öldürmeye Teşebbüs

gibi ağır suçlarla ilişkili oldukları tespit edildi. Operasyon sırasında ele geçirilen deliller arasında ruhsatsız tabancalar da bulunuyor.

Kağıthane'de Öldürülen Filistinli İş İnsanın Katilleri Romanya'da Yakalandı Kağıthane'de Öldürülen Filistinli İş İnsanın Katilleri Romanya'da Yakalandı

Bursa Merkezli Suç Örgütü Operasyonunda 7 Şüpheli Tutuklandı-1

İçişleri Bakanı Yerlikaya Ne Dedi?
Bakan Ali Yerlikaya, operasyonun ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Yerlikaya, suç örgütlerinin ve çetelerin halkın huzurunu kaçırdığına dikkat çekerek, "Suçta kibirlenenler, halkımızın huzurunu kaçıranlar, organize suç örgütleri ve çeteler kazdıkları kuyulara düşecekler. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Kenya’da Şok Kaçış: Seri Katil ‘Vampir’ ve 12 Tutuklu Kaçtı Kenya’da Şok Kaçış: Seri Katil ‘Vampir’ ve 12 Tutuklu Kaçtı

Bursa Merkezli Suç Örgütü Operasyonunda 7 Şüpheli Tutuklandı

Güvenlik Güçlerinin Rolü Ne Olacak?
İçişleri Bakanı, operasyonu gerçekleştiren emniyet güçlerini tebrik ederek, "Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Milletimizin duası sizinle" şeklinde konuştu. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen bu başarılı operasyon, İzmir’deki güvenlik ortamının sağlanması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

23 yıla yakın hapis cezası ile aranan cezaevi firarisi yakalandı 23 yıla yakın hapis cezası ile aranan cezaevi firarisi yakalandı

Kaynak: Haber Merkezi