Kağıthane'deki Silahlı Saldırının Ardından Ne Oldu?
18 Ağustos 2024 tarihinde İstanbul'un Kağıthane ilçesinde meydana gelen silahlı saldırıda, Filistinli iş insanı Abdülkadir Anas'ın hayatını kaybetmesi, geniş çaplı bir soruşturmayı tetikledi. Saldırının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan kapsamlı çalışma, zanlıların yurt dışına kaçmasıyla yeni bir boyut kazandı. Yapılan incelemeler sonucu, saldırganların Romanya'da yakalandığı bildirildi.

Kağıthane'de Öldürülen Filistinli İş İnsanın Katilleri Romanya'da Yakalandı

Bir kayıp daha: 16 yaşındaki Ayça 7 gündür kayıp! Bir kayıp daha: 16 yaşındaki Ayça 7 gündür kayıp!

Kimler Yakalandı ve Nasıl Bir Takip Süreci İzlendi?
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, saldırganların kimlikleri ve kaçış yolları hakkında bilgi verildi. Saldırı sonrası 3 araç değiştirerek yurt dışına kaçan zanlılar, G.S., T.S. ve S.A., 19 Ağustos 2024 tarihinde Kırklareli ilinden ayrıldıktan sonra Romanya'ya geçtikleri tespit edildi. Zanlıların, Romanya'ya geçtikten sonra İsrail'e uçmayı planladıkları öğrenildi. Türkiye Interpol'ü, Romanya Interpol birimiyle irtibata geçerek, şüpheliler için "difüzyon" mesajı gönderdi ve şüphelilerin yakalanmasını sağladı.

Kağıthane'de Öldürülen Filistinli İş İnsanın Katilleri Romanya'da Yakalandı

Romanya'da Ne Oldu?
Romanya'da yapılan ortak çalışma sonucunda, G.S., T.S. ve S.A., gözaltına alındı. Türkiye'ye iade süreçlerinin başlatıldığı ve kırmızı bülten çıkarılması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Bu süreç, uluslararası iş birliği ile suçluların adalete teslim edilmesini sağlıyor.

Dünyanın En Yaşlı İnsanı Morera 117 Yaşında Öldü Dünyanın En Yaşlı İnsanı Morera 117 Yaşında Öldü

66C4Cb5B6244F026B9871Bc6

Şüphelilerle İlgili Diğer Gelişmeler Neler?
Saldırıya karıştığı belirlenen diğer şüpheliler L.E.E., I.A., A.F.M.M., ve P.Y.'nin de yakalandığı ve emniyetteki işlemlerinin devam ettiği açıklandı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor ve şüphelilerin kaçışlarına yardım eden kişilerin de kimlikleri araştırılıyor.

Burdur'da Acı Haber: Genç Adamın Cansız Bedeni Bulundu Burdur'da Acı Haber: Genç Adamın Cansız Bedeni Bulundu

Kağıthane'de Öldürülen Filistinli İş İnsanın Katilleri Romanya'da Yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Ne Dedi?
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, Kağıthane'deki olay yerinde yapılan incelemelerde, Abdülkadir Anas'ın yanında bulunan diğer kişilerin de silahlı saldırı sonucunda yaralandığı belirtildi. A.A.E.Q. adlı kişinin olay yerinde hayatını kaybettiği, diğer yaralıların ise hastanede tedavi altında olduğu ifade edildi. Şüphelilerle ilgili yapılan araştırmalar ve aile görüşmeleri sonucunda, olayın alacak verecek meselesi nedeniyle gerçekleştiği ortaya çıktı.

Bursa Merkezli Suç Örgütü Operasyonunda 7 Şüpheli Tutuklandı Bursa Merkezli Suç Örgütü Operasyonunda 7 Şüpheli Tutuklandı

Kaynak: Haber Merkezi