Yeni düzenlemeye göre, karayollarında trafik denetimlerini artık jandarma ekipleri üstlenecek. Peki, bu değişikliğin sebebi nedir? Yeni düzenleme neleri kapsıyor? İşte detaylar...

Trafik ve denetlemede artık polis olmayacak

Trafik Denetiminde Neden Değişiklik Yapılıyor?

Türkiye’de trafik denetimi bugüne kadar hem polis hem de jandarma tarafından yürütülüyordu. Ancak, yeni yönetmelik ile bu yetki tamamen jandarmaya devrediliyor. Güvenlik uzmanı Feramuz Erdin’in açıklamalarına göre, geçmişte polis ve jandarma arasında sorumluluk alanlarına göre bir iş bölümü yapılmıştı. Şimdi ise bu yetkinin yeniden jandarmaya devredilmesi, güvenlik alanında yapılan diğer reformların bir parçası olarak görülüyor.

Trafik ve denetlemede artık polis olmayacak

Polis Neden Artık Trafik Denetiminde Yer Almayacak?

Erdin’e göre, bu değişiklik muhtemelen Jandarma'nın muvazzaflık sistemine geçişiyle alakalı. Ayrıca, geçmişte askerliğini jandarma olarak yapan erlerin denetim sırasında vatandaşla yaşadığı bazı sorunlar, yetkinin polise devredilmesine yol açmıştı. Ancak, şimdi yeniden jandarmanın bu alandaki görevleri üstlenmesi, teşkilat yapısındaki yeni düzenlemelere dayanıyor.

Belediye Başkanına Hapis ve Siyasi Yasak Kararı Belediye Başkanına Hapis ve Siyasi Yasak Kararı

3 L0YxTrafik ve denetlemede artık polis olmayacak

Jandarma ve Polis Nasıl Etkilenecek?

Yeni düzenleme, jandarma ve polis teşkilatları arasındaki iş birliğinin nasıl etkileneceği konusunda da soru işaretleri doğuruyor. Erdin, bu tip değişikliklerin yönetim kolaylığı veya maliyet tasarrufu gibi bir fayda sağlamadığını düşündüğünü ve bu nedenle uygulamanın gereksiz olarak nitelendirilebileceğini belirtiyor.

Kaynak: Haber Merkezi