Van’da kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş için arama çalışmaları, 14. gününde başörtüsünün bulunduğu bölgede yoğunlaştırıldı. Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi Rojin, 27 Eylül’de yurttan ayrıldıktan sonra bir daha geri dönmedi.

Icisleri Bakani Ali Yerlikaya Bugun Van Golu 17914942 Amp

Annesiyle Son Konuşması

Rojin, annesiyle telefonla konuştuğunda markete gidip kahve, su ve kek alacağını belirtmişti. Arkadaşları, Rojin’e ulaşamayınca durumu 28 Eylül’de saat 12.00 civarında polise bildirdi.

Ead10722 4256 4Ce0 855E 95B9F57Fc747 6

Tarihte Bir İlk: Kuzey Kore, Güney Kore’yi Düşman İlan Etti Tarihte Bir İlk: Kuzey Kore, Güney Kore’yi Düşman İlan Etti

Geniş Kapsamlı Arama Çalışmaları

Arama çalışmalarına polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri katılıyor. Gönüllü arama-kurtarma ekipleri de sürece destek veriyor. Aramalarda, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'nden getirilen sonar cihazları, jandarmanın su üstü radarları ve polisin su altı görüntüleme cihazları kullanılıyor. Dalgıç ekipler, gölde de dalış yaparak arama çalışmalarına katkı sağlıyor.

1200X628-2

Başörtüsünün Bulunması

Rojin’e ait başörtüsü, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arasındaki bölgede bulundu. Olay yeri inceleme ekipleri, başörtüsünü incelemek üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Ekipler, 14. günde hem karada hem de gölde yoğun arama faaliyetlerine devam ediyor. Diyarbakır ve Erzurum Emniyet Müdürlükleri’nden getirilen kadavra köpekleri de arama çalışmalarında kullanılıyor.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n TiklayinizAna Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Nurgül Akçay