Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığına Dair Açıklamalarda Bulundu
CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partinin olağanüstü tüzük kurultayını genel başkan seçimli kurultaya çevirmek isteyen iddialar hakkında açıklamalarda bulundu. Ekol TV’de yapılan bir röportajda, genel başkanlıkla ilgili gelecekteki planlarını ve mevcut siyasi durumu değerlendirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu:

Genel Başkanlık İçin Teklif: "Delegeler Derse Düşünürüm"
Kılıçdaroğlu, genel başkanlık için yeniden aday olup olmayacağına dair soruya şu yanıtı verdi:

  • "Parlamentoya girdiğimde de hiçbir zaman ben genel başkan olacağım diye bir düşüncem olmadı. O dönemde de delegeler, parti istediği için ben genel başkan oldum. Daha sonraki süreçlerde de hiçbir zaman ben genel başkan olacağım ey delegeler gelin bana imza verin demedim. Bugün de aynı düşüncedeyim."

Kemal Kılıçdaroğlu:

Kılıçdaroğlu, genel başkanlık görevini zor bir görev olarak nitelendirerek, bu pozisyona geri dönüp dönmeyeceği konusunda tartışmaların dışında kalmak istediğini belirtti:

  • "Delegeler derse ki 'Gelmen lazım arkadaş', onlar görev verirse, o zaman düşünürüm. Genel başkanlık zaten yaptım, genel başkanlığın hakkını vermek hele CHP'de çok kolay bir olay değildir. Ben bu tartışmaların tamamen dışında kalmak istiyorum."

Erdoğan ile Görüşme Teklifi: "Doğrudan Talep Gelmedi"
Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme teklifinin olup olmadığına dair sorulara da yanıt verdi:

  • "Doğrudan Erdoğan'dan gelen görüşme talebi yok. Ama olursa kabul etmeyeceğimi söyledim. Bu teklif birisi aracılığı ile geldi. Doğru bulmadım ve görüşmeyeceğimi ifade ettim."

Devlet Bahçeli kimdir, nerelidir? Devlet Bahçeli hayatı... Devlet Bahçeli kimdir, nerelidir? Devlet Bahçeli hayatı...

Kemal Kılıçdaroğlu:

Meral Akşener'in Saray Ziyareti Üzerine Yorumlar
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeye dair yorumlarda bulunan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

  • "Altı lider Türkiye’yi nasıl yöneteceğimiz konusunda bir ortak mutabakat metni üzerinde anlaşmışsak, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e geçişte yapılacak Anayasa değişiklikleri konusunda anlaşmışsak, masadan kalkma ve tekrar masaya dönme süreci yaşamamalıydık."

Başkan Oktay'dan ittifak ortağına gönderme! Başkan Oktay'dan ittifak ortağına gönderme!

Kılıçdaroğlu, Akşener’in Saray’da görünmesinin kendisini şaşırtmadığını belirterek, siyasi süreçlerde ihanetleri de görebildiklerini ifade etti:

Eski AKP'li Başkan Süleyman Akyüz Evinde Ölü Bulundu Eski AKP'li Başkan Süleyman Akyüz Evinde Ölü Bulundu
  • "Sayın Akşener’i daha sonraki süreçte Saray’da görünce doğrusunu isterseniz şaşırmadım... Yaşadığımız bu topraklarda maalesef ihaneti de görebiliyoruz."

CHP Burdur İl Başkanı Koç’tan AK Parti İl Başkanı Özboyacı’ya Sert Tepki CHP Burdur İl Başkanı Koç’tan AK Parti İl Başkanı Özboyacı’ya Sert Tepki

Kaynak: Haber Merkezi