Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatına hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, mahkeme tarafından verilen zorla getirilme kararı iptal edildi. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, bu gelişmeyi sosyal medya üzerinden duyurdu.

Danla Bilic Ata Binerken Düşüp Yaralandı Danla Bilic Ata Binerken Düşüp Yaralandı

İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi, Kılıçdaroğlu'nun yargılandığı davada "zorla getirilme" kararını kaldırdı. Avukat Çelik, mahkemenin infial yaratan bu kararından geri adım attığını belirterek, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili hukuksuz zorla getirme kararı kaldırıldı. İlgili Hakim, itiraz sunulmadan kendi hukuksal kararını bugün itibarıyla kaldırmak zorunda kaldı" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu’na Zorla Getirilme Kararı İptal Edildi

İddianame Detayları

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Kılıçdaroğlu’nun Türkiye Büyük Millet Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Toplantısı'nda, müşteki Mustafa Doğan İnal’ın adını kullanarak, "Bu kadar kirli bir adam yoktur" ve "Bu adamın mal varlığını açıklayın kardeşim" gibi ifadelerde bulunduğu belirtildi.

İsrail'den şok iddia! Hamas lideri Yahya Sinvar öldü mü? İsrail'den şok iddia! Hamas lideri Yahya Sinvar öldü mü?

Dosyanın Uzlaştırma Bürosu'na gönderildiği, ancak taraflar arasında uzlaşma sağlanamadığı da ifade edildi. İddianamede, Kılıçdaroğlu’nun "hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Bebeklerin hayatı üzerinden yürütülen şok edici yolsuzluk! Bebeklerin hayatı üzerinden yürütülen şok edici yolsuzluk!

Berrak Tüzünataç'ın cesur dergi çekimi! Kime benzetildi? Berrak Tüzünataç'ın cesur dergi çekimi! Kime benzetildi?

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Kaynak: Haber Merkezi