Yuva Açılışı Etkinliğinde Heyecan Tavan yaptı

Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Cumhuriyet Başsavcısı Gamze Almalı, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve diğer yetkililerin de katıldığı yuva açılışı etkinliğinde, caretta carettaların plajdan denize uzanan zorlu yolculuğu meraklı gözlerle izlendi.

Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan suçlu yakalandı Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan suçlu yakalandı

20240705Aw240907 6
Açılan İlk Yuvalarda Sevindirici Haberler

Heyecanla açılan ilk yuvada, çok sayıda yavrunun yumurtadan çıktığı ve denize doğru yol aldığı görüldü. Ne yazık ki 9 yavru yuvadan zamanında çıkamayarak hayatını kaybetti. 4 yavru ise görevliler tarafından kurtarılarak denize kavuşturuldu. Bu sırada başka bir yuvadan çıkan 1 yavru da yolunu kaybederek diğer yavruların yanına geldi.

30 Yıllık Rekor Kırılmak Üzere!

Bu yıl Çıralı Plajı'nda 146 yuva oluştu. 6 yuvanın da yumurta bıraktığı tahmin ediliyor. Bu yuvalardan da önümüzdeki günlerde yavru çıkışı bekleniyor. Eğer bu yuvalardan da yavru çıkışı olursa, 2018'de kırılacak 151 yavru caretta caretta rekoru bu sene geride bırakılacak.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu: "Daha önce bu sayı 151'di. Çıralı artık caretta carettalarla özdeşleştiği ve koruyucu meleği olan bir yer oldu. Buradaki heyecan çok güzel. Yerli ve yabancı misafirler de burada. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Ulupınar Çevre Koruma ve İşletme Kooperatifi Başkanı Habib Altınkaya: "Kemer Belediyesi'nin ve Milli Parkların desteği ile ilk yuvamızı bugün açtık. Şu anda 146 yuvamız var. 6 yuva daha tespit ettik. Son 30 yılın rekorunu kıracağız."

Kaynak: İHA