Isparta'da, kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, bir vatandaşı 3 milyon lira dolandırarak büyük bir vurgun yaptı. Olayla ilgili olarak gerçekleştirilen operasyonda 19 kişi gözaltına alınırken, 8’i tutuklandı.

Olay, Isparta’da yaşayan Ş.Ö. isimli vatandaşın telefonla kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcı tarafından yönlendirilmesiyle başladı. Dolandırıcı, Ş.Ö.'ye banka hesaplarındaki 3 milyon TL’yi belirtilen hesaplara transfer ettirdi. İşlem sonrası dolandırıldığını fark eden vatandaş, durumu hemen polise bildirdi.

Burdur'da drone destekli denetim! Aranan şahıs yakalandı Burdur'da drone destekli denetim! Aranan şahıs yakalandı

Kendilerini Polis Olarak Tanıtan 8 Dolandırıcı Tutuklandı

Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği, olayla ilgili detaylı bir araştırma başlatarak, şüphelilerin İstanbul, İzmir, Kocaeli, Kayseri, Adana ve Şanlıurfa'da bulunduğunu tespit etti. Ekipler, düzenlenen operasyonla şüphelileri yakaladı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, 13 cep telefonu, 201 sim kart, 1 adet 7.65 mm tabanca ve 5 fişek ele geçirildi.

Takla atan araç, karşı yönden gelen 2 araca çarptı Takla atan araç, karşı yönden gelen 2 araca çarptı

Dört gün süren ifade işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 8’i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 10 kişi serbest bırakıldı. Ayrıca, bir yabancı uyruklu şahıs sınır dışı edildi. Ekipler, ele geçirilen dijital materyallerin incelenmesine devam ediyor.

Tuvalet için yol kenarında duran adam uçuruma yuvarlandı Tuvalet için yol kenarında duran adam uçuruma yuvarlandı

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Ali Oğuz Büyükkal