Emeklilerin Banka Hesaplarına Geriye Dönük İnceleme: 5 Yıllık Hesap Hareketleri Kontrol Ediliyor Emeklilerin Banka Hesaplarına Geriye Dönük İnceleme: 5 Yıllık Hesap Hareketleri Kontrol Ediliyor

Kira Zammı Sınırı Kalkıyor

Uzun süredir %25 olarak uygulanan kira zam sınırının kaldırılmasıyla birlikte, kira artışlarında belirleyici unsur yeniden Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) olacak. Ev sahipleri ve kiracılar, kiralardaki değişiklikleri TÜFE oranlarına göre ayarlayacaklar.

TÜFE'ye Göre Kira Artışları

Temmuz ayındaki kira zamları, Haziran ayının TÜFE verilerine göre şekillenecek. Haziran ayı enflasyon rakamları, 3 Temmuz 2024 tarihinde resmi olarak açıklanacak. Bu veriler, kiracılar ve ev sahipleri için kira artışlarının belirlenmesinde kritik bir rol oynayacak. Beklentiler, kira artışlarının %62 seviyelerine çıkabileceği yönünde.

Piyasa Beklentileri ve Yeni Dönem

Uzmanlar, kira piyasasında zam sınırının kalkmasının piyasayı nasıl etkileyeceği konusunda çeşitli görüşler ortaya koyuyor. Özellikle konut kiralarında yeniden piyasa koşullarına dönüş beklentisi güçlenirken, fiyatların belirli bir süre sabitlenebileceği ve enflasyonun etkisiyle kiralarda reel düşüşlerin yaşanabileceği ifade ediliyor.

Temmuz Ayı ve Beklentiler

3 Temmuz tarihi, kira piyasasındaki yeni düzenlemelerin açıklanacağı kritik bir gün olarak işaret ediliyor. Bu tarihten sonra kiracılar ve ev sahipleri, kira artışları konusunda net bilgiye sahip olacaklar ve yeni düzenlemelere göre hareket edecekler.

Kaynak: Haber Merkezi