Bu kış, doğal gaz ve elektrik fiyatlarındaki artışın ardından kömür ve odun fiyatlarına da yüzde 30 ila 40 oranında zam yapıldı. Kömür Satıcıları Derneği Başkanı Mustafa Düzyol, “İnsanlar doğalgazdan kömüre, kömürden de battaniyeye geçiyor” ifadelerini kullandı.

Komur Fiyatlari 35 Kat Artti Iste Guncel Komur Fiyat Listesi 2 1634458427

Kömür ve Odun Fiyatları Neden Yükseliyor?

Ekmek fiyatlarına şok zam! Ekmek fiyatlarına şok zam!

Yaz aylarında doğal gaz ve elektriğe yapılan yüzde 38’lik zammın etkisiyle, pek çok yurttaş ısınmak için kömür ve oduna yönelmişti. Ancak bu alternatif de zamlarla birlikte pahalılıkla mücadele eden vatandaşlar için zor bir seçenek haline geldi. İPA'nın araştırmalarına göre, İstanbul'daki birçok ev sahibi, yüksek fiyatlar nedeniyle evini istediği gibi ısıtamıyor. TÜİK’in 2023 verilerine göre ise yoksul kesimde ısınamayanların oranı yüzde 43.2’ye yükseldi.

Bu Iyi Degil Odun Ve Komur Fiyatlari Uctu

Dar Gelirli Yurttaşlar Ne Yapacak?

Yükselen maliyetler nedeniyle kömür sobasına yönelen vatandaşlar, geçen yıl tonu 5 bin lira olan kömüre bu yıl 6 bin 500 lira, 6 bin lira olan sobalara ise 8 bin 500 lira ödemek zorunda kalıyor. İzmir Kömür Satıcıları Derneği Başkanı Mustafa Düzyol, “Dar gelirli vatandaşlar artık kömür bile alamıyor; insanlar torba torba alıyor” diyerek durumu özetliyor.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n TiklayinizAna Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Nurgül Akçay