Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen yeni bir kanun teklifiyle, Savunma Sanayi Fonu'na gelir sağlamak amacıyla çeşitli vergilerde artışa gidildi. Bu düzenlemeyle birlikte, özellikle yüksek limitli kredi kartı sahipleri önemli ölçüde ek bir yük altına girmiş oldu.

Kredi Karti-1

Savunma Sanayi Fonu İçin 750 TL Ücret

Yeni düzenleme kapsamında limiti 100 bin TL ve üzerinde olan kredi kartı sahiplerinden her yıl 750 TL Savunma Sanayi Fonu ücreti alınacak. Bu ücret, fonun ihtiyaç duyduğu ilave kaynağı sağlamak için önerilen birçok gelir kaynağından sadece biri.

Son Dakika Kredi Kartlarindan Savunma Sanayi Fonu Ucreti Alinacak 9Rfm Cover

MTV ve ÖTV Kapsamı Genişliyor

Kanun teklifi, sadece kredi kartı ücretlerini değil, motorlu taşıt vergisi (MTV) ve özel tüketim vergisi (ÖTV) kapsamlarını da genişletiyor. Motor silindir hacmi 100 cm³ altında olan motosikletler ve motor gücü 6 kW ve altı olan araçlar artık MTV’ye tabi olacak. Ayrıca, ÖTV matrahı 5 bin lira ve üzeri olan kol saatleri de bu vergi kapsamına alınacak.

Kredi Karti Borclarina Yeni Duzenleme Azami Faiz Oranlarinda Degisiklik

Diğer Ücretler de Artacak

Düzenlemede belirtilen diğer gelir kaynakları arasında noterlik işlemleri, araç tescil işlemleri, tapu ve kadastro işlemleri gibi çeşitli alanlarda alınacak ücretler de yer alıyor. Tapu ve kadastro işlemlerinde alıcı ve satıcıdan 750 TL, sıfır araç tescilinde 3.000 TL, ikinci el araç satışlarında ise 1.500 TL alınması öngörülüyor.

Kredi Karti 4 4

Her Yıl Yeniden Değerleme Oranına Göre Artacak

Yıllık alınacak bu ücretler, her yıl yeniden değerleme oranı kadar artırılacak. Savunma Sanayi Destekleme Fonu’na gelir sağlamak amacıyla getirilen bu düzenlemeler, bölgede artan savunma ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hazırlandı.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Artık tarihe karıştı... Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Artık tarihe karıştı...

Pngtree Colorful Collection Of Credit Cards Image 2671311

Türkiye İçin Kritik Adım

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin savunma sanayi projelerini sıralarken, bölgede artan güvenlik tehditlerine dikkat çekti. Güler, Türkiye’nin uyguladığı savunma sanayi projelerinin, TSK'nın modernizasyonu için önemli olduğunu belirterek, ilave gelir kaynaklarının bu projelerin devamlılığı için şart olduğunu vurguladı.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar