Kızılkaya Yuva’da Feci Kaza 1 Ölü 3 Yaralı Kızılkaya Yuva’da Feci Kaza 1 Ölü 3 Yaralı

Rekolte Beyanında Son Gün 16 Ekim

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), bu yılki zeytin alım kampanyası için rekolte beyan alımlarını başlatıyor. Üreticilerin 16 Ekim’e kadar rekolte beyanlarını vermeleri gerekiyor. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular ise kabul edilmeyecek. Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, bu yıl zeytin kalitesinin büyük oranda orta ve ince dane olacağını belirtirken, iri dane zeytinin az olacağını ifade etti.

Zeytin Fiyatlarında Artış

Marmarabirlik, son yıllarda zeytin üreticilerine sağladığı fiyat desteği ile dikkat çekiyor. Hidamet Asa, zeytin üreticilerine yönelik fiyatlandırma hakkında bilgi verirken, baş baremin 2021-2022 kampanyasında 20,1 lira olduğunu, 2022-2023 döneminde ise 54 liraya yükseldiğini söyledi. 2023-2024 sezonunda ise bu fiyat 125 liraya kadar çıktı. Benzer şekilde, taban fiyatlar da önemli ölçüde artırıldı. Taban fiyat 2021-2022 döneminde 7,4 lirayken, 2023-2024 döneminde 47 lira olarak belirlendi.

Hidamet Asa, bu yılki zeytin rekoltesinin son yılların en yüksek seviyesinde olmasını beklediklerini vurguladı. Marmarabirlik’in rekolte beyanlarını titizlikle değerlendireceğini belirten Asa, üreticilerin gerçekçi beyanlar vermesinin önemine dikkat çekti. Asa, ayrıca Marmarabirlik’in üreticilere sağladığı desteğin artarak devam edeceğini ve üreticilere en iyi şartları sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Editör: Şule Akyol